Mycorenas mykoprotein i Rebl Eats nya färdigrätter

PUBLICERAD: 5 oktober 2022
UPPDATERAD: 21 februari


Mycorena har startat ett samarbete med Helsingfors-baserade Rebl Eats, som producerar växtbaserade färdigrätter och smörgåsar för dagligvaruhandel och kaféer.

Genom samarbetet har Rebls Eats tagit fram en serie nya färska färdigrätter, som innehåller Mycorenas mykoprotein-ingrediens Promyc. Produkterna har testlanserats i 15 utvalda butiker i Helsingfors och fått ett mycket positivt mottagande, berättar Ebba Fröling, COO på Mycorena.

”Vi är förbluffade av det stora intresset vi har fått efter vår marknadstest med Rebl Eats produkter. Kategorin färska färdigrätter är en växande marknad, och vi tror definitivt att vi tillsammans med Rebl Eats kan ha en positiv effekt på marknaden med våra hälsosamma och hållbara produkter.”

”Den växande marknaden för färdigrätter är något som vi har haft ögonen på ett tag nu. Vi har genomfört tester både internt och i samarbete med ett par företag för att undersöka möjligheterna med Promyc i sådana rätter, särskilt med tanke på den korta hållbarhetstiden. Vi blev överraskade av hur väl Promyc presterade och blev enormt förväntansfulla inför att ta det vidare till den riktiga marknaden.”

I nästa skede kommer Real Eats nya färdigrätter med Promyc även att introduceras på den svenska marknaden, följt av övriga Norden och vidare ut i Europa.

Martti Paatela, medgrundare till Rebl Eats, berättar att Finland var bland de första länderna i Europa att lansera köttsubstitut.

”Redan för över fem år sedan gick en hype genom Finland, främst bland nya konsumenter, men eftersom smaken bara var okej och inte fantastisk så blev det inte ett genomslag av återkommande konsumenter. Det är ett litet land, så de nya konsumenterna tog snabbt slut, och vi såg också nedgången först”, säger Martti Paatela.

”För att vinna kampen om smaken så lagar Rebl fullständiga slutprodukter, som färdigrätter och mackor med köttsubstitut. Så fort du tar kontroll över hela produkten istället för att endast ge konsumenterna nya protein så kan du kontrollera smaken. När det gäller nya alternativ för kyckling så har Promyc definitivt varit det bästa vi har sett än så länge.”

Läs vidare

Ridderheims byter design på hela sortimentet

Under hösten har Ridderheims inläggningar och plockbrickor fått ny design. Nu övergår även Ridderheims ölkorv till den nya designen.
ridder0

Biofach 2023: Eko-Portalen hittar de ekologiska produkterna

Vem gör vad när det kommer till ekologiska livsmedel i Sverige? Hur man tar reda på det visade Organic Sweden i den svenska paviljongen på Biofach 2023.
Kolbjörnx

Biofach 2023: Tekompaniet är mer än bara produkten

Tekompaniet fanns med i den svenska paviljongen på Biofach 2023. Tyskland är Europas största temarknad och att slå sig in där verkar inte helt enkelt.
Håkan

Plastpåseskatten försvinner vid nyår

Vid nyår försvinner skatten på plastpåsar som infördes år 2020 enligt SD.
plast-skatt-utvaldx

Senaste nytt

Kött på restaurang måste ursprungsmärkas

Från den 1 mars måste restauranger och storhushåll kunna informera om vilket land köttet på menyn kommer ifrån.
blir-man-sjuk-av-kott-man-holding-menu-34540009

Ostrapporten 2025: Präst är svenskarnas favoritost

Ostrapporten 2025 visar att 95 procent av alla i Sverige äter ost, framför allt till frukost, och favoriten är Prästost.
Ostrapporten_2025 kopiera

Varumärket granini återlanseras på den svenska marknaden

Eckes-Granini återlanserar graninis juice- och fruktdrycker på den svenska marknaden.
Skärmavbild 2025-01-30 kl. 15.55.05

Iceland Foods återgår till plasttråg för packning av köttfärs

Vakuumpackad köttfärs spar mycket material jämfört med packning på plasttråg, men i England har flera av de stora kedjorna börjat återgå till plasttrågen. Konsumenterna uppskattade inte det vakuumpackade.
Iceland