Ikea sänker priset på sina vegetariska alternativ

PUBLICERAD: 14 september 2022
UPPDATERAD: 21 februari

Ikea halverar priset på sin vegetariska korv, från 10 till 5 kronor, för att fler ska ha möjlighet att äta vegetariskt.

Ikea vill ge fler möjlighet att välja mer växtbaserad mat och sänker därför priserna på sina vegetariska alternativ. Nu blir Ikeas vegetariska korv billigare, efter sommarens prissänkningar på plantbullar och havrebaserad glass.

Ikeas strategi är att växtbaserat ska ha ett lägre pris än alternativet med kött. Idag är nära hälften av rätterna i Ikeas restauranger vegetariska och för att fler ska ha råd att äta mer växtbaserat, sänker kedjan priset på de vegetariska alternativen. Tidigare under sommaren sänktes priset på plantbullar samt havrebaserad glass, som nu kostar 5 kronor. Nu sänks priset på den vegetariska korven från 10 till 5 kronor, samtidigt som priset på en vanlig kokt korv med bröd höjs från 5 till 7 kronor.

”Vi vill ge fler möjlighet att välja mer växtbaserad mat – då spelar givetvis priset en avgörande roll. Därför ligger våra vegetariska rätter i ett lägre prisspann än vad alternativet med kött gör – från 29 kronor”, förklarar Marcus Carlsson, Foodchef på Ikea Sverige.

”Ikea har satt ett tydligt och tufft mål att senast år 2030 vara cirkulärt och klimatpositivt. Därför arbetar vi ständigt med att minska vår påverkan på vår planet, och ambitionen att öka mängden växtbaserad mat är en del i detta arbete.”

Läs vidare

Biofach 2023: Eko-Portalen hittar de ekologiska produkterna

Vem gör vad när det kommer till ekologiska livsmedel i Sverige? Hur man tar reda på det visade Organic Sweden i den svenska paviljongen på Biofach 2023.
Kolbjörnx

Biofach 2023: Tekompaniet är mer än bara produkten

Tekompaniet fanns med i den svenska paviljongen på Biofach 2023. Tyskland är Europas största temarknad och att slå sig in där verkar inte helt enkelt.
Håkan

Plastpåseskatten försvinner vid nyår

Vid nyår försvinner skatten på plastpåsar som infördes år 2020 enligt SD.
plast-skatt-utvaldx

Biofach 2023: Nordic Soda Company kompletterar med gin

The Nordic Soda Company fanns på Biofach 2023 med avsikten att öka det utländska intresset för produkterna.
Nordicx

Senaste nytt

Anamma vill knuffa köttätare i en grönare riktning

Anamma lanserar köttavdraget, som innebär att den som har köpt kött kan använda kvittot för att få ett avdrag på vegoprodukter.
Köttavdraget

Fermentering ska ge nya hållbara råvaror

Greenfood och Tekinn undersöker hur svinn och rester kan omvandlas till ätbara råvaror med hjälp av fermentering.
8ebf740ccd2aa56f_org

Axfood förvärvar hela City Gross

Bergendahlskoncernen säljer resten av City Gross till Axfood. Köpeskillingen uppgår till 2 miljarder kronor.
803c6e3f4e727c16_org

Atria minskar sitt matsvinn med Matmissionen

Atria har tecknat ett donatoravtal med Matmissionen. Genom samarbetet kan Atria minska sitt matsvinn och samtidigt stödja Matmissionens arbete.
Matmissionen i Jakobsberg öppnar i april 2020.