Ikea vill ge fler möjlighet att välja mer växtbaserad mat och sänker därför priserna på sina vegetariska alternativ. Nu blir Ikeas vegetariska korv billigare, efter sommarens prissänkningar på plantbullar och havrebaserad glass.
Ikeas strategi är att växtbaserat ska ha ett lägre pris än alternativet med kött. Idag är nära hälften av rätterna i Ikeas restauranger vegetariska och för att fler ska ha råd att äta mer växtbaserat, sänker kedjan priset på de vegetariska alternativen. Tidigare under sommaren sänktes priset på plantbullar samt havrebaserad glass, som nu kostar 5 kronor. Nu sänks priset på den vegetariska korven från 10 till 5 kronor, samtidigt som priset på en vanlig kokt korv med bröd höjs från 5 till 7 kronor.
”Vi vill ge fler möjlighet att välja mer växtbaserad mat – då spelar givetvis priset en avgörande roll. Därför ligger våra vegetariska rätter i ett lägre prisspann än vad alternativet med kött gör – från 29 kronor”, förklarar Marcus Carlsson, Foodchef på Ikea Sverige.
”Ikea har satt ett tydligt och tufft mål att senast år 2030 vara cirkulärt och klimatpositivt. Därför arbetar vi ständigt med att minska vår påverkan på vår planet, och ambitionen att öka mängden växtbaserad mat är en del i detta arbete.”