Hammars Bryggeri rekryterar säljorienterad VD

PUBLICERAD: 26 augusti 2022
UPPDATERAD: 21 februari

Anders Markstedt har utsetts till ny VD för Hammars Bryggeri. Foto: Andreas Lindeke

Hantverksbryggeriet Hammars Bryggeri har rekryterat Anders Markstedt som ny VD. Han har en lång och bred erfarenhet av ledande roller i både små och stora företag, har arbetat med försäljning i hela värden och har flerårig erfarenhet av bryggeribranschen.

Anders Markstedt har både en ingenjörs- och civilekonomexamen och började sin bana på Ericsson som inköpare. Därefter har han varit VD på HGL Global Ltd i Hong Kong och Kina, sälj- och marknadschef på SmartSeal A/S, sälj- och marknadschef på S:t Eriks AB samt VD på Jets Sverige AB. Han har även flerårig erfarenhet av bryggeribranschen och har suttit många år i styrelsen för Proteinbolaget.se, som är en av Sveriges största dryckesförsäljare på nätet.

Anders Markstedt efterträder Robert Henrysson, som kommer att gå tillbaka till sin tidigare roll som styrelseordförande och huvudägare. Robert Henrysson beskriver sin efterträdare som ”en pådrivande, lagorienterad ledare med stort fokus på sälj för tillverkande bolag:

”Anders kände vi väl sedan tidigare och hans referenser från tidigare uppdrag var entydigt hyllande. Han har varit med och drivit upp små företag till att omsätta flera tiotals miljoner och basat för en säljorganisation med över 70 säljare.”

Anders Markstedt – som är Stockholmsbaserad och nu erbjuder bryggeriet en närhet till många av sina största och viktigaste kunder – tillträder formellt under hösten.

”Då jag verkligen brinner för affärsutveckling så ska det bli väldigt spännande att få fortsätta att utveckla Hammars Bryggeri. Bolaget har ett väldigt fint produkterbjudande och en organisation med stor potential”, kommenterar Anders Markstedt.

Läs vidare

Biofach 2023: Eko-Portalen hittar de ekologiska produkterna

Vem gör vad när det kommer till ekologiska livsmedel i Sverige? Hur man tar reda på det visade Organic Sweden i den svenska paviljongen på Biofach 2023.
Kolbjörnx

Biofach 2023: Tekompaniet är mer än bara produkten

Tekompaniet fanns med i den svenska paviljongen på Biofach 2023. Tyskland är Europas största temarknad och att slå sig in där verkar inte helt enkelt.
Håkan

Plastpåseskatten försvinner vid nyår

Vid nyår försvinner skatten på plastpåsar som infördes år 2020 enligt SD.
plast-skatt-utvaldx

Biofach 2023: Nordic Soda Company kompletterar med gin

The Nordic Soda Company fanns på Biofach 2023 med avsikten att öka det utländska intresset för produkterna.
Nordicx

Senaste nytt

Du missar väl inte Packnorth Award 2024?

Bidragen till Packnews Award kommer nu in till Packnews i tät följd. Det är fjärde gången tävlingen arrangeras och i år är prisutdelningen tillbaka på Scanpack. Årets tävling bjuder på nyheter.
image

Vindelnrökt skinka får skyddad geografisk beteckning

Vindelnrökt skinka är ett hundraårigt hantverk som än idag röks i samma handmurade ugnar som när verksamheten startade.
Vindelnrökt skinka

MAX nära nå målet om varannan måltid utan rött kött

Under 2023 kom nästan varannan måltid på MAX Burgers restauranger från annat än rött kött.
max

Coop testar skanner som visar om avokadon är mogen

Från mitten av juli kommer åtta utvalda Stora Coop att erbjuda avokadoskanning direkt i butik.
avocado