Gerhard Bley blir ny VD för Norrmejerier

PUBLICERAD: 9 augusti 2022
UPPDATERAD: 21 februari


Det blir Gerhard Bley som tar över VD-posten på Norrmejerier efter Krister Zackari. Gerhard Bley har 25 års erfarenhet från ledande befattningar inom näringslivet, bland annat på Kavli, Tempur Sverige, Arla Foods och Arvid Nordquist.

Gerhard Bley lämnade VD-posten på Kavli i april 2021 och har sedan dess engagerat sig i styrelsearbete samt som investerare, föreläsare, författare och rådgivare. Under hans 11 år som VD ökade Kavlis omsättning från 400 miljoner till en miljard kronor.

Han lanserade även begreppet empatiskt ledarskap i sin bok ”Instinkt eller insikt – bättre resultat genom empatiskt ledarskap”, vilket han idag sprider via utbildningar, föreläsningar och som mentor till andra ledare.

”Jag känner mig trygg i att Gerhard ska ta över ledarskapet för Norrmejerier. Han kommer in med imponerande erfarenhet och har en unik känsla för att leda organisationer med passion och empati där medarbetare och ägare känner sig inkluderade”, säger Norrmejeriers styrelseordförande Göran Olofsson.

Norrmejeriers förre VD Krister Zackari avslutade sitt uppdrag den 30 juni. Daniel Edblom, CFO, är sedan tidigare utsedd som tillförordnad VD och kommer leda Norrmejerier fram till dess att Gerhard Bley tillträder, senast den 1 oktober 2022.

”Jag är född och uppväxt i Sundsvall och Västerås och har alltid drömt om att komma närmare mina hemtrakter norrut och jag brinner för det genuina, svenska och naturen. Därför är jag väldigt tacksam att få möjlighet att leda Norrmejerier som en viktig aktör för ett levande landskap och närproducerade, kvalitativa livsmedel”, säger Gerhard Bley.

Läs vidare

Biofach 2023: Eko-Portalen hittar de ekologiska produkterna

Vem gör vad när det kommer till ekologiska livsmedel i Sverige? Hur man tar reda på det visade Organic Sweden i den svenska paviljongen på Biofach 2023.
Kolbjörnx

Biofach 2023: Tekompaniet är mer än bara produkten

Tekompaniet fanns med i den svenska paviljongen på Biofach 2023. Tyskland är Europas största temarknad och att slå sig in där verkar inte helt enkelt.
Håkan

Plastpåseskatten försvinner vid nyår

Vid nyår försvinner skatten på plastpåsar som infördes år 2020 enligt SD.
plast-skatt-utvaldx

Biofach 2023: Nordic Soda Company kompletterar med gin

The Nordic Soda Company fanns på Biofach 2023 med avsikten att öka det utländska intresset för produkterna.
Nordicx

Senaste nytt

Arlas nya jordbrukschef i Sverige

Frida Carlsson blir ny chef för Arlas avdelning för jordbruks- och medlemsfrågor i Sverige. Hon tillträder efter sommaren.
Frida Carlsson

Saveggy tar in 20 miljoner från investerare

Saveggy har utvecklat en ätbar växtbaserad beläggning som ersätter plasten på gurka. Nu siktar bolaget på lansering i industriell skala.
bd40b94b513bbcc2_org

Kockens upphör som bolag – blir en del av Culinar

Sveriges Stärkelseproducenter Förening har beslutat att fusionera Kockens AB med Culinar Sverige AB.
B7025175

Ny rapport: Större kaka men mindre bit

Idag går cirka 13 procent av hushållens utgifter till livsmedel, vilket kan jämföras med 44 procent i början av 1900-talet.
Skärmavbild 2024-04-18 kl. 08.29.58