Gerhard Bley blir ny VD för Norrmejerier

PUBLICERAD: 9 augusti 2022
UPPDATERAD: 21 februari


Det blir Gerhard Bley som tar över VD-posten på Norrmejerier efter Krister Zackari. Gerhard Bley har 25 års erfarenhet från ledande befattningar inom näringslivet, bland annat på Kavli, Tempur Sverige, Arla Foods och Arvid Nordquist.

Gerhard Bley lämnade VD-posten på Kavli i april 2021 och har sedan dess engagerat sig i styrelsearbete samt som investerare, föreläsare, författare och rådgivare. Under hans 11 år som VD ökade Kavlis omsättning från 400 miljoner till en miljard kronor.

Han lanserade även begreppet empatiskt ledarskap i sin bok ”Instinkt eller insikt – bättre resultat genom empatiskt ledarskap”, vilket han idag sprider via utbildningar, föreläsningar och som mentor till andra ledare.

”Jag känner mig trygg i att Gerhard ska ta över ledarskapet för Norrmejerier. Han kommer in med imponerande erfarenhet och har en unik känsla för att leda organisationer med passion och empati där medarbetare och ägare känner sig inkluderade”, säger Norrmejeriers styrelseordförande Göran Olofsson.

Norrmejeriers förre VD Krister Zackari avslutade sitt uppdrag den 30 juni. Daniel Edblom, CFO, är sedan tidigare utsedd som tillförordnad VD och kommer leda Norrmejerier fram till dess att Gerhard Bley tillträder, senast den 1 oktober 2022.

”Jag är född och uppväxt i Sundsvall och Västerås och har alltid drömt om att komma närmare mina hemtrakter norrut och jag brinner för det genuina, svenska och naturen. Därför är jag väldigt tacksam att få möjlighet att leda Norrmejerier som en viktig aktör för ett levande landskap och närproducerade, kvalitativa livsmedel”, säger Gerhard Bley.

Läs vidare

Biofach 2023: Eko-Portalen hittar de ekologiska produkterna

Vem gör vad när det kommer till ekologiska livsmedel i Sverige? Hur man tar reda på det visade Organic Sweden i den svenska paviljongen på Biofach 2023.
Kolbjörnx

Biofach 2023: Tekompaniet är mer än bara produkten

Tekompaniet fanns med i den svenska paviljongen på Biofach 2023. Tyskland är Europas största temarknad och att slå sig in där verkar inte helt enkelt.
Håkan

Plastpåseskatten försvinner vid nyår

Vid nyår försvinner skatten på plastpåsar som infördes år 2020 enligt SD.
plast-skatt-utvaldx

Biofach 2023: Nordic Soda Company kompletterar med gin

The Nordic Soda Company fanns på Biofach 2023 med avsikten att öka det utländska intresset för produkterna.
Nordicx

Senaste nytt

Änglamarks pastaförpackningar byter från plast till papper

Coop ska spara 300 ton plast om året genom att byta ut plasten i Änglamarks pastaförpackningar till papper.
coop

Svenska proteingrödor i Anammas nya baljväxtfärs

Orklas varumärke Anamma lanserar en ny baljväxtfärs med öländska och skånska gråärtor, åkerbönor och linser
Anamma_baljvaxtfars_liggande_uncropped_RGB_LZW

Saveggys växtbaserade barriär ska ersätta plast på gurkor

Saveggy har ingått ett partnerskap med odlarna.se inför lanseringen av sin ätbara, växtbaserade skyddsbarriär på gurkor.
abcaeec2-9b15-4924-8b2d-88cc77c7b482(1)

Nespresso lanserar kaffet N°20 efter 20 års utveckling

Under 20 år har Nespresso arbetat med att ta fram kaffet N°20, genom att kombinera två Arabicaplantor.
P_4454_NESPRESSO_N20_SINGLE_GLASS_BOX_CAPSUAL_KV2_v2