Hon blir ny hållbarhetschef hos Martin & Servera

PUBLICERAD: 8 juni 2022
UPPDATERAD: 21 februari

Emelie Hansson blir ny hållbarhets- och kvalitetschef på Martin & Servera. Foto: Jessica Gow/TT

Emelie Hansson blir ny hållbarhets- och kvalitetschef i Martin & Servera-gruppen. Hon kommer närmast från rollen som senior hållbarhetsledare och strateg för Ica Gruppen och har tidigare haft liknande roller hos både Coop och Lidl.

I augusti 2022 tillträder Emelie Hansson som hållbarhets- och kvalitetschef i Martin & Servera-gruppen. I rollen ingår också ett övergripande ansvar för bolagens efterlevnad av certifieringar och lagkrav inom hållbarhet och kvalitet.

”Jag ser verkligen fram emot att få utveckla och driva hållbarhetsarbetet tillsammans med hela organisationen. I grunden finns mitt stora intresse och min erfarenhet av att arbeta med livsmedelskedjans hållbarhetsfrågor. Martin & Servera har ett stort engagemang för de här frågorna och det ska bli roligt att få fortsätta det fina arbete som redan görs – hela vägen genom värdekedjan, från producent till kund, säger Emelie Hansson.

Läs vidare

Biofach 2023: Eko-Portalen hittar de ekologiska produkterna

Vem gör vad när det kommer till ekologiska livsmedel i Sverige? Hur man tar reda på det visade Organic Sweden i den svenska paviljongen på Biofach 2023.
Kolbjörnx

Biofach 2023: Tekompaniet är mer än bara produkten

Tekompaniet fanns med i den svenska paviljongen på Biofach 2023. Tyskland är Europas största temarknad och att slå sig in där verkar inte helt enkelt.
Håkan

Plastpåseskatten försvinner vid nyår

Vid nyår försvinner skatten på plastpåsar som infördes år 2020 enligt SD.
plast-skatt-utvaldx

Biofach 2023: Nordic Soda Company kompletterar med gin

The Nordic Soda Company fanns på Biofach 2023 med avsikten att öka det utländska intresset för produkterna.
Nordicx

Senaste nytt

Ljusare läge för svensk livsmedelsproduktion

Under årets första kvartal bröt svensk livsmedelsindustri en 18 månader lång period av minskande försäljning och lönsamhet.
carl_eckerdal_1_web

Missvisande rapportering om glasspriser

Flera medier rapporterar om ökade glasspriser, men priset på glass har inte ökat mer än vad den genomsnittliga livsmedelskassen har gjort.
10754 Ice Dream SaltKaramell

Finsk godisnyhet för alla choklad- och lakritsälskare

Nu lanserar Cloetta det finska chokladvarumärket Tuplas senste nyhet i Sverige: Tupla Double Layer Liquorice.
Tupla

Svenska konsumenter drar åt olika håll

Fler svenskar är beredda att lägga mer pengar på mat, men skillnaderna är stora mellan olika konsumentgrupper, visar en ny rapport.
Skärmavbild 2024-05-22 kl. 08.44.48