Max storsatsar på en ny burgarmeny med kyckling

PUBLICERAD: 23 april 2022
UPPDATERAD: 21 februari


Max Burgers lanserar Grand Chicken, en ny meny av kycklingburgare. Inspirationen till de tre nya kycklingburgarna kommer från chicken sandwich-trenden i USA.

Enligt Max Burgers chefskock Jonas Mårtensson är satsningen på de nya kycklingburgarna den största sedan den norrländska burgarkedjan lanserade Green-familjen 2016. Jonas Mårtensson har tillsammans med sitt team och hela ägarfamiljen tagit inspiration från chicken sandwich-trenden i USA. Grand Chicken-menyn har tillkommit genom hundratals provätna burgare där smak och kvalitet har jämförts med varandra.

”Vi är ju burgarnördar och därför föll det sig naturligt att testa olika chicken sandwiches, det finns väldigt många goda men vi såg hela tiden att det gick att göra små förbättringar. Därför bestämde vi oss rätt och slätt att ta fram en egen variant, men landade slutligen i tre olika. Jag kanske sticker ut hakan nu, men det här är bland det bästa vi gjort och jag hoppas att alla gäster ska tycka samma sak”, säger Jonas Mårtensson.

De tre nya burgarna består av en hel kycklingfilé som friteras och får ett frasigt yttre. Grand Chicken Sandwich är menyns grundburgare, den serveras med saltgurka, sweet onion och majonnäs. Den lite söta och rökiga Grand BBQ Chicken kommer också med saltgurka och sweet onion tillsammans med BBQ-sås och coleslaw. Grand Buffalo Chicken är den heta varianten som serveras med saltgurka, sallad, sweet onion, majonnäs och buffalosås. Alla burgare serveras på ett sesambröd och Grand Buffalo Chicken och Grand BBQ Chicken går dessutom att få i lakto-ovo-vegetarisk version med Max Crispy No Chicken.

Läs vidare

Biofach 2023: Eko-Portalen hittar de ekologiska produkterna

Vem gör vad när det kommer till ekologiska livsmedel i Sverige? Hur man tar reda på det visade Organic Sweden i den svenska paviljongen på Biofach 2023.
Kolbjörnx

Biofach 2023: Tekompaniet är mer än bara produkten

Tekompaniet fanns med i den svenska paviljongen på Biofach 2023. Tyskland är Europas största temarknad och att slå sig in där verkar inte helt enkelt.
Håkan

Plastpåseskatten försvinner vid nyår

Vid nyår försvinner skatten på plastpåsar som infördes år 2020 enligt SD.
plast-skatt-utvaldx

Biofach 2023: Nordic Soda Company kompletterar med gin

The Nordic Soda Company fanns på Biofach 2023 med avsikten att öka det utländska intresset för produkterna.
Nordicx

Senaste nytt

Du missar väl inte Packnorth Award 2024?

Bidragen till Packnews Award kommer nu in till Packnews i tät följd. Det är fjärde gången tävlingen arrangeras och i år är prisutdelningen tillbaka på Scanpack. Årets tävling bjuder på nyheter.
image

Vindelnrökt skinka får skyddad geografisk beteckning

Vindelnrökt skinka är ett hundraårigt hantverk som än idag röks i samma handmurade ugnar som när verksamheten startade.
Vindelnrökt skinka

MAX nära nå målet om varannan måltid utan rött kött

Under 2023 kom nästan varannan måltid på MAX Burgers restauranger från annat än rött kött.
max

Coop testar skanner som visar om avokadon är mogen

Från mitten av juli kommer åtta utvalda Stora Coop att erbjuda avokadoskanning direkt i butik.
avocado