Max Burgers lanserar Grand Chicken, en ny meny av kycklingburgare. Inspirationen till de tre nya kycklingburgarna kommer från chicken sandwich-trenden i USA.
Enligt Max Burgers chefskock Jonas Mårtensson är satsningen på de nya kycklingburgarna den största sedan den norrländska burgarkedjan lanserade Green-familjen 2016. Jonas Mårtensson har tillsammans med sitt team och hela ägarfamiljen tagit inspiration från chicken sandwich-trenden i USA. Grand Chicken-menyn har tillkommit genom hundratals provätna burgare där smak och kvalitet har jämförts med varandra.
”Vi är ju burgarnördar och därför föll det sig naturligt att testa olika chicken sandwiches, det finns väldigt många goda men vi såg hela tiden att det gick att göra små förbättringar. Därför bestämde vi oss rätt och slätt att ta fram en egen variant, men landade slutligen i tre olika. Jag kanske sticker ut hakan nu, men det här är bland det bästa vi gjort och jag hoppas att alla gäster ska tycka samma sak”, säger Jonas Mårtensson.
De tre nya burgarna består av en hel kycklingfilé som friteras och får ett frasigt yttre. Grand Chicken Sandwich är menyns grundburgare, den serveras med saltgurka, sweet onion och majonnäs. Den lite söta och rökiga Grand BBQ Chicken kommer också med saltgurka och sweet onion tillsammans med BBQ-sås och coleslaw. Grand Buffalo Chicken är den heta varianten som serveras med saltgurka, sallad, sweet onion, majonnäs och buffalosås. Alla burgare serveras på ett sesambröd och Grand Buffalo Chicken och Grand BBQ Chicken går dessutom att få i lakto-ovo-vegetarisk version med Max Crispy No Chicken.