Scan lanserar vegetariska bullar, korvar och färs

PUBLICERAD: 30 mars 2022
UPPDATERAD: 21 februari


Med ett fortsatt löfte om svenska råvaror utökar nu Scan sitt sortiment till att inkludera både kött- och växtbaserade produkter. Som ett första steg lanserar företaget vegetariska motsvarigheter av sina mest populära produkter: vegobullar, vegokorv, middagskorv och vegofärs.

I dagsläget är andelen svenska råvaror i växtbaserade matprodukter på marknaden liten. Scans vegetariska sortiment är tillverkat av råvaror från svenska gårdar och innehåller bland annat svensk åkerböna, gråärt och raps. Vegoprodukterna är ett komplement och en fortsatt utveckling av ett produktsegment där Scan är ett av Sveriges ledande varumärken inom köttbullar, burgare och korv.

”För oss är det viktigt att aldrig gå ifrån våra grundprinciper och löftet att tillverka våra produkter med hög kvalitet, svenska råvaror och att det verkligen måste smaka gott. Det har varit en utmaning att hitta rätt smak och konsistens, vi har testat oss fram och nu är vi redo att lansera ett vegosortiment som vi verkligen står för”, säger Matilda Halléhn, kategorichef för Scans vegosortiment.

Scans vegetariska sortiment lanseras i butik under mars och innehåller vegobullar, vegokorv, middagskorv och vegofärs. Produkterna finns både i kyl- och frysdisken.

”Vi har ett etablerat och nära samarbete med svenska gårdar och vill gärna kunna erbjuda våra konsumenter allt det som gårdarna producerar, både kött och grönsaker. Vi vet att en växande andel konsumenter vill äta mer varierat och vi tror att de nya vegoprodukterna passar både nuvarande och nya konsumenter, säger Matilda Halléhn.

Läs vidare

Biofach 2023: Eko-Portalen hittar de ekologiska produkterna

Vem gör vad när det kommer till ekologiska livsmedel i Sverige? Hur man tar reda på det visade Organic Sweden i den svenska paviljongen på Biofach 2023.
Kolbjörnx

Biofach 2023: Tekompaniet är mer än bara produkten

Tekompaniet fanns med i den svenska paviljongen på Biofach 2023. Tyskland är Europas största temarknad och att slå sig in där verkar inte helt enkelt.
Håkan

Plastpåseskatten försvinner vid nyår

Vid nyår försvinner skatten på plastpåsar som infördes år 2020 enligt SD.
plast-skatt-utvaldx

Biofach 2023: Nordic Soda Company kompletterar med gin

The Nordic Soda Company fanns på Biofach 2023 med avsikten att öka det utländska intresset för produkterna.
Nordicx

Senaste nytt

Livsmedelsindustrins viktigaste frågor inför EU-valet

Livsmedelsföretagen har tagit fram ett valmanifest med branschens fem viktigaste frågor inför EU-valet den 9 juni.
Livsmedelsforetagen_EU-val_Valmanifest_Livsmedelsproduktion_2024

Lantmännen fortsätter investera i spannmålsexporten

Lantmännen har investerat cirka 100 miljoner kronor i hamnanläggningen för spannmålsexport på Djurön utanför Norrköping.
djurön

Ny databas visar vilka livsmedel som kommunerna köper

Jordbruksverket har samlat in statistik över kommunernas livsmedelsinköp i SILO-databasen.
elever_buffe_fotoMATtanken

Marine Stewardship Council har en ny Sverigechef

Den 1 april tog Carl Dahlman Olofsson över som Sverigechef för Marine Stewardship Council, MSC.
carl-dahlman