Nu kan svenska folket rösta fram sina favoritchips

PUBLICERAD: 25 mars 2022
UPPDATERAD: 21 februari

De fem kandidaterna som svenska folket kan rösta mellan i Chipsvalet 2022 från Estrella.

Sött, salt eller spicy – nu är det är dags att bestämma hur svenska folkets chips ska smaka. Estrella presenterar fem finalistkandidater att rösta mellan: cheddar och jalapeño, brynt smör och chili, choklad och havssalt, parmesan och havssalt samt koriander, sourcream och chili. Vinnaren lanseras i butik till hösten.

Under februari fick svenska folket chansen att skapa och nominera sina drömchips på chipsvalet.se. Engagemanget och kreativiteten gick inte att ta miste på, hela 73 762 smakförslag lämnades in. Utav dessa har fem finalister valts ut och nu väntar en omröstning för att utse vinnaren – en chipssmak som kommer att bli en del av Estrellas ordinarie sortiment framöver.

”Det är verkligen nu det gäller om man vill vara med att påverka vad som kommer att dyka upp i chipshyllan i höst. Varje röst räknas,” säger Sofi Randén, marknadschef på Estrella.

De fem smakerna som nu går att rösta på har valts utifrån de mest populära smakförslagen och ingredienserna. I Estrellas chipslabb har man provat sig fram bland kryddblandningarna för att hitta de mest välsmakande kombinationerna.

Cheddar och jalapeño är en smakrik kombination av äkta cheddar och mild hetta.

Brynt smör och chili låter nötig smörsmak möta en hint av het chili för en salt och spicy smakupplevelse.

Choklad och havssalt, en oväntad smak där en söt och salt krydda med choklad och inslag av vanilj matchas med havssalt på krispiga potatischips.

Parmesan och havssalt är en klassiker där smakrik, italiensk ost med en hint av salt gör sig utmärkt på krispiga potatischips

Koriander, sourcream och chili. Örten som både älskas och dissas får här sällskap av syrlig gräddfil och lite hetta.

”De fem finalistsmakerna speglar blandningen av smakförslag vi fått in. Många har nominerat klassiska smaker som sourcream och ost, medan andra tagit ut svängarna med smaker som choklad och honung,” säger Josefin Hugosson, brand manager på Estrella.

Röstningen är öppen på chipsvalet.se fram till den 6 april. Vinnaren utses vid en livesänd valvaka på Estrellas instagram.

Läs mer om chipsvalet här

Läs vidare

Biofach 2023: Eko-Portalen hittar de ekologiska produkterna

Vem gör vad när det kommer till ekologiska livsmedel i Sverige? Hur man tar reda på det visade Organic Sweden i den svenska paviljongen på Biofach 2023.
Kolbjörnx

Biofach 2023: Tekompaniet är mer än bara produkten

Tekompaniet fanns med i den svenska paviljongen på Biofach 2023. Tyskland är Europas största temarknad och att slå sig in där verkar inte helt enkelt.
Håkan

Plastpåseskatten försvinner vid nyår

Vid nyår försvinner skatten på plastpåsar som infördes år 2020 enligt SD.
plast-skatt-utvaldx

Biofach 2023: Nordic Soda Company kompletterar med gin

The Nordic Soda Company fanns på Biofach 2023 med avsikten att öka det utländska intresset för produkterna.
Nordicx

Senaste nytt

Anamma vill knuffa köttätare i en grönare riktning

Anamma lanserar köttavdraget, som innebär att den som har köpt kött kan använda kvittot för att få ett avdrag på vegoprodukter.
Köttavdraget

Fermentering ska ge nya hållbara råvaror

Greenfood och Tekinn undersöker hur svinn och rester kan omvandlas till ätbara råvaror med hjälp av fermentering.
8ebf740ccd2aa56f_org

Axfood förvärvar hela City Gross

Bergendahlskoncernen säljer resten av City Gross till Axfood. Köpeskillingen uppgår till 2 miljarder kronor.
803c6e3f4e727c16_org

Atria minskar sitt matsvinn med Matmissionen

Atria har tecknat ett donatoravtal med Matmissionen. Genom samarbetet kan Atria minska sitt matsvinn och samtidigt stödja Matmissionens arbete.
Matmissionen i Jakobsberg öppnar i april 2020.