Sött, salt eller spicy – nu är det är dags att bestämma hur svenska folkets chips ska smaka. Estrella presenterar fem finalistkandidater att rösta mellan: cheddar och jalapeño, brynt smör och chili, choklad och havssalt, parmesan och havssalt samt koriander, sourcream och chili. Vinnaren lanseras i butik till hösten.
Under februari fick svenska folket chansen att skapa och nominera sina drömchips på chipsvalet.se. Engagemanget och kreativiteten gick inte att ta miste på, hela 73 762 smakförslag lämnades in. Utav dessa har fem finalister valts ut och nu väntar en omröstning för att utse vinnaren – en chipssmak som kommer att bli en del av Estrellas ordinarie sortiment framöver.
”Det är verkligen nu det gäller om man vill vara med att påverka vad som kommer att dyka upp i chipshyllan i höst. Varje röst räknas,” säger Sofi Randén, marknadschef på Estrella.
De fem smakerna som nu går att rösta på har valts utifrån de mest populära smakförslagen och ingredienserna. I Estrellas chipslabb har man provat sig fram bland kryddblandningarna för att hitta de mest välsmakande kombinationerna.
Cheddar och jalapeño är en smakrik kombination av äkta cheddar och mild hetta.
Brynt smör och chili låter nötig smörsmak möta en hint av het chili för en salt och spicy smakupplevelse.
Choklad och havssalt, en oväntad smak där en söt och salt krydda med choklad och inslag av vanilj matchas med havssalt på krispiga potatischips.
Parmesan och havssalt är en klassiker där smakrik, italiensk ost med en hint av salt gör sig utmärkt på krispiga potatischips
Koriander, sourcream och chili. Örten som både älskas och dissas får här sällskap av syrlig gräddfil och lite hetta.
”De fem finalistsmakerna speglar blandningen av smakförslag vi fått in. Många har nominerat klassiska smaker som sourcream och ost, medan andra tagit ut svängarna med smaker som choklad och honung,” säger Josefin Hugosson, brand manager på Estrella.
Röstningen är öppen på chipsvalet.se fram till den 6 april. Vinnaren utses vid en livesänd valvaka på Estrellas instagram.
Läs mer om chipsvalet här