Tareq Taylors Maten é klar klimatberäknar färdigrätter

PUBLICERAD: 16 mars 2022
UPPDATERAD: 21 februari


Maten é klar, ett nytt sortiment av färska färdigrätter utvecklade av kocken Tareq Taylor, har startat ett samarbete med Klimato för att beräkna rätternas CO2e-avtryck.

Maten é klar startades 2018 av kocken Tareq Taylor och omfattar i dagsläget åtta färska färdigrätter. Konceptet är mat lagad från grunden av färska råvaror, som till största delen är svenska, utan konserveringsmedel och artificiella tillsatser.

Nu inleder färdigmatsföretaget ett samarbete med Klimato för att beräkna rätternas klimatavtryck.

”Vi är väldigt stolta över att vi nu kan visa att vi ligger väldigt nära WWF:s riktlinjer för hur vi bör äta för att nå FN:s hållbarhetsmål på 0,5 kg CO2e. Vårt genomsnitt ligger på 0,6 kg CO2e per måltid. För Maten é klar är det otroligt viktigt att det vi äter både är bra för din kropp och för vår planet”, säger Tareq Taylor.

”Vi har kommit en bra bit på vägen i våra ambitioner och med Klimatos plattform kan vi på ett säkert och enkelt sätt nå hela vägen fram.”

Klimato startades 2017 med målet att göra det enkelt för alla att äta mer klimatsmart och bidra till mer informerade matval genom klimatberäkningar och klimatmärkningar

”Vi är otroligt glada över vårt samarbete med Maten é klar! Det är det första färdigrättskonceptet som mäter sin klimatpåverkan med Klimato och det är därför extra kul att följa deras engagemang och beslutsamhet att minska klimatavtrycket på varje rätt, utan att tumma på smaken. Härligt att se att deras passion och omtanke inte bara rör råvaror och matglädje, utan även vår planet, säger Anton Unger, VD på Klimato.

Läs vidare

Packnews nr 5 - gratisläsning om Scanpack

Packnews nr 5 är en annorlunda utgåva ur flera aspekter. Tidningen finns bara i digitalt format, kan läsas kostnadsfritt och handlar enbart om Scanpack 2024.
Packnews-5_24-mailchimp-header

Ridderheims byter design på hela sortimentet

Under hösten har Ridderheims inläggningar och plockbrickor fått ny design. Nu övergår även Ridderheims ölkorv till den nya designen.
ridder0

Mindre växthusgaser med plastförpackningar än med alternativen

En ny brittisk rapport visar att de viktigaste alternativen till plastförpackningar "släpper ut mer växthusgaser" i de flesta fall.
co2

Konsumenterna föredrar pappersbaserade förpackningar

Den senaste konsumentenkäten Trend Tracker Survey 2023 från Two Sides Europe visar att konsumenter föredrar pappersbaserade förpackningar.
låda på transportx

Senaste nytt

Svensk Dagligvaruhandel: Fyra förslag för lägre matpriser

Svensk Dagligvaruhandel föreslår lättnader för butiksetableringar, sänkta arbetsgivaravgifter för unga och minskad regelbörda.
SvDH_Karin Brynell_foto Roberth Björk

Svenskmärkning stärker organisationen

Marcus Thollin har tillträtt den nya tjänsten som kundansvarig på Svenskmärkning, som står bakom Från Sverige-märkningen.
Marcus_Thollin_Mynewsdesk_1920x1080 kopiera

Berte Qvarn satsar på att stärka Sveriges havreexport

Berte Qvarn deltar i kampanjen Sustainable Oats from Europe, som ska lyfta fram europeisk havre på viktiga marknader i Asien.
Pressbild Havre Lantmännen LantbrukJohan Olsson

Gårdsfisk tar in 50 miljoner – ska expandera produktionen

Gårdsfisk har säkrat 50 miljoner i en investeringsrunda. Pengarna ska bl a användas för att lansera fler konsumentprodukter.
Gårdsfisk_HatchBlue_Industrifonden