Maten é klar, ett nytt sortiment av färska färdigrätter utvecklade av kocken Tareq Taylor, har startat ett samarbete med Klimato för att beräkna rätternas CO2e-avtryck.
Maten é klar startades 2018 av kocken Tareq Taylor och omfattar i dagsläget åtta färska färdigrätter. Konceptet är mat lagad från grunden av färska råvaror, som till största delen är svenska, utan konserveringsmedel och artificiella tillsatser.
Nu inleder färdigmatsföretaget ett samarbete med Klimato för att beräkna rätternas klimatavtryck.
”Vi är väldigt stolta över att vi nu kan visa att vi ligger väldigt nära WWF:s riktlinjer för hur vi bör äta för att nå FN:s hållbarhetsmål på 0,5 kg CO2e. Vårt genomsnitt ligger på 0,6 kg CO2e per måltid. För Maten é klar är det otroligt viktigt att det vi äter både är bra för din kropp och för vår planet”, säger Tareq Taylor.
”Vi har kommit en bra bit på vägen i våra ambitioner och med Klimatos plattform kan vi på ett säkert och enkelt sätt nå hela vägen fram.”
Klimato startades 2017 med målet att göra det enkelt för alla att äta mer klimatsmart och bidra till mer informerade matval genom klimatberäkningar och klimatmärkningar
”Vi är otroligt glada över vårt samarbete med Maten é klar! Det är det första färdigrättskonceptet som mäter sin klimatpåverkan med Klimato och det är därför extra kul att följa deras engagemang och beslutsamhet att minska klimatavtrycket på varje rätt, utan att tumma på smaken. Härligt att se att deras passion och omtanke inte bara rör råvaror och matglädje, utan även vår planet, säger Anton Unger, VD på Klimato.