Hon ska leda Skånemejeriers hållbarhetsarbete

PUBLICERAD: 10 mars 2022
UPPDATERAD: 21 februari

Camilla Ohlsson är Skånemejeriers nya hållbarhetschef.

Camilla Ohlsson har anställts som ny hållbarhetschef på Skånemejerier. I sin nya roll kommer hon att fokusera på Skånemejeriers hållbarhetsfrågor i samarbete med flera experter såväl nationellt som internationellt inom Skånemejerier och Lactalis-gruppen

Camilla Ohlsson har en agronomexamen från SLU och är hållbarhetsspecialist med särskilt intresse för och erfarenhet av klimatfrågor. I över 18 år har hon arbetat i lednings-, hållbarhets- och kommunikationsfunktioner med hållbar utveckling och naturresurser i fokus. Hon kommer senast från Ikea (Ingka Group) och har dessförinnan lång erfarenhet av hållbar utveckling i ett konsultföretag och i FN-systemet, främst inom jordbruk och naturresursförvaltning.

”Hållbar livsmedelsproduktion och det skånska landskapet ligger mig varmt om hjärtat. Skånemejerier är redan långt framme på flera hållbarhetsområden, bland annat med sitt fokus på cirkulär produktion, fossilfria energikällor på produktionsanläggningarna och god djuromsorg. Nu ser jag väldigt mycket fram emot att driva hållbarhetsagendan vidare med mina kollegor på Skånemejerier och inom Lactalis-gruppen”, säger Camilla Ohlsson.

Skånemejeriers hållbarhetsarbete rör allt från moderna jordbruksmetoder för välmående jordar och biologisk mångfald, till investeringar i energi, förpackningar och transporter för en fossilfri mejeriverksamhet till 2025. I januari 2021 undertecknade Skånemejerier ett åtagande för det globala initiativet Science Based Targets, vilket innebär att företaget ska sätta nya klimatmål under våren 2022.

”Vi har flera viktiga satsningar och utmaningar framför oss, bland annat nya målsättningar och vårt fortsatta arbete för att reducera klimatpåverkan på gård i samarbete med våra mjölkleverantörer. Camillas gedigna erfarenhet inom hållbarhetsområdet kommer väl till pass hos oss på Skånemejerier vars vision är att bli Sveriges mest hållbara mejeri”, säger José Antonio Lalanda, VD på Skånemejerier.

Läs vidare

Biofach 2023: Eko-Portalen hittar de ekologiska produkterna

Vem gör vad när det kommer till ekologiska livsmedel i Sverige? Hur man tar reda på det visade Organic Sweden i den svenska paviljongen på Biofach 2023.
Kolbjörnx

Biofach 2023: Tekompaniet är mer än bara produkten

Tekompaniet fanns med i den svenska paviljongen på Biofach 2023. Tyskland är Europas största temarknad och att slå sig in där verkar inte helt enkelt.
Håkan

Plastpåseskatten försvinner vid nyår

Vid nyår försvinner skatten på plastpåsar som infördes år 2020 enligt SD.
plast-skatt-utvaldx

Biofach 2023: Nordic Soda Company kompletterar med gin

The Nordic Soda Company fanns på Biofach 2023 med avsikten att öka det utländska intresset för produkterna.
Nordicx

Senaste nytt

Ny färdplan ska förena svenska livsmedelsföretag

”Det svenska handslaget för en hållbar livsmedelskedja” är en gemensam agenda för hela livsmedelsbranschen.
wwf

Arla kampanjar för fler hemsläp

Arla lanserar kampanjen ”Hemsläp” för att få fler restauranggäster att ta med sin överblivna mat hem.
Arla_Foodiebag_Webb_1

Cirkulär förpackningslösning testas på Circle K

Circle K testar ett cirkulärt system, där kunderna erbjuds att låna matlådor och muggar för sin takeaway-mat.
DSC_2106HR (4)

Spendrups ska börja återvinna kolsyra

Spendrups investerar 23 miljoner kronor i en anläggning för återvinning av kolsyra.
Bild på kolsyreanläggning till prm 230206