Magnus Kagevik blir VD och koncernchef för Lantmännen

PUBLICERAD: 16 februari 2022
UPPDATERAD: 21 februari

Magnus Kagevik tillträder som VD och koncernchef för Lantmännen den 1 april. Foto: Johan Olsson

Lantmännens koncernstyrelse har utsett Magnus Kagevik, nuvarande COO och chef för Lantmännens division Energi, till ny VD och koncernchef. Han efterträder Per Olof Nyman som går i pension under våren efter tio år i rollen och 14 år på Lantmännen. Magnus Kagevik tillträder den 1 april.

Magnus Kagevik tillträdde som chef för Lantmännens division Energi 2018 och har ingått i Lantmännens koncernledning sedan dess. År 2020 utsågs Magnus till Chief Operating Officer (COO) och fick i samband med det bland annat ett övergripande ansvar för divisionerna Lantbruk och Energi. Tidigare har Magnus Kagevik haft ett flertal ledande roller inom Assa Abloy och dessförinnan inom Whirlpool, med placeringar i bland annat Hongkong, Tjeckien, Storbritannien, Italien och Frankrike.

”Det är glädjande att kunna meddela att Magnus Kagevik tar över efter Per Olof Nyman, och det känns särskilt positivt att vi kunnat rekrytera vår nya VD och koncernchef från våra egna led. Magnus har en gedigen internationell erfarenhet, stark industriell kompetens och är en uppskattad ledare. Han har även ett genuint intresse för det svenska lantbruket och dess villkor. Jag är säker på att han är rätt person att leda Lantmännen vidare i framtiden. Jag vill också ta tillfället i akt att tacka Per Olof för hans ovärderliga insatser för Lantmännen och svenskt lantbruk. Under hans ledning har Lantmännen utvecklats till ett stabilt, lönsamt och innovativt företag med en solid strategi för tillväxt”, säger Per Lindahl, Lantmännens styrelseordförande.

”Jag känner mig hedrad att ha fått styrelsens förtroende och utsetts till vd och koncernchef. Lantmännen är ett fint och spännande medlemsägt företag med unika förutsättningar både i den lantbruksnära verksamheten och i industrin. Jag ser fram emot att leda Lantmännen och tillsammans med alla medarbetare bidra till lönsamheten på våra medlemmars gårdar. Tillsammans ska vi fortsätta utveckla Lantmännen och svenskt lantbruk mot världsklass: viktiga delar i det arbetet är att skapa förutsättningar för ett lönsamt och livskraftigt lantbruk, att hantera utmaningarna på våra marknader i coronapandemins spår – och givetvis klimatfrågan som står högt på agendan i alla våra affärer”, säger Magnus Kagevik.

Läs vidare

Biofach 2023: Eko-Portalen hittar de ekologiska produkterna

Vem gör vad när det kommer till ekologiska livsmedel i Sverige? Hur man tar reda på det visade Organic Sweden i den svenska paviljongen på Biofach 2023.
Kolbjörnx

Biofach 2023: Tekompaniet är mer än bara produkten

Tekompaniet fanns med i den svenska paviljongen på Biofach 2023. Tyskland är Europas största temarknad och att slå sig in där verkar inte helt enkelt.
Håkan

Plastpåseskatten försvinner vid nyår

Vid nyår försvinner skatten på plastpåsar som infördes år 2020 enligt SD.
plast-skatt-utvaldx

Biofach 2023: Nordic Soda Company kompletterar med gin

The Nordic Soda Company fanns på Biofach 2023 med avsikten att öka det utländska intresset för produkterna.
Nordicx

Senaste nytt

Livsmedelsindustrins viktigaste frågor inför EU-valet

Livsmedelsföretagen har tagit fram ett valmanifest med branschens fem viktigaste frågor inför EU-valet den 9 juni.
Livsmedelsforetagen_EU-val_Valmanifest_Livsmedelsproduktion_2024

Lantmännen fortsätter investera i spannmålsexporten

Lantmännen har investerat cirka 100 miljoner kronor i hamnanläggningen för spannmålsexport på Djurön utanför Norrköping.
djurön

Ny databas visar vilka livsmedel som kommunerna köper

Jordbruksverket har samlat in statistik över kommunernas livsmedelsinköp i SILO-databasen.
elever_buffe_fotoMATtanken

Marine Stewardship Council har en ny Sverigechef

Den 1 april tog Carl Dahlman Olofsson över som Sverigechef för Marine Stewardship Council, MSC.
carl-dahlman