Ny digital lärplattform ska ge fler slaktare och styckare

PUBLICERAD: 1 februari 2022
UPPDATERAD: 21 februari

Foto: Bo Wallteg

Kött och Charkföretagen (KCF) lanserar den digitala lärplattformen Kött & Charkakademin för att möta bristen på slaktare och styckare i Sverige och behovet av kvalitetssäkrad utbildning.

Lärplattformen lanseras den 1 februari och vänder sig till redan anställda som vill bredda sin kompetens, personer som karriärväxlar inom Komvux och arbetslösa i Arbetsförmedlingens rekryteringsutbildning.

”Allt fler utbildningar inom slakt, styckning och chark har försvunnit de senaste 20 åren, samtidigt är behovet av utbildningar mycket stort då branschen är i skriande behov av personal. Vi är väldigt glada över att nu kunna lansera en kvalitetssäkrad utbildning där experter i branschen har spelat en viktig roll i framtagandet”, säger Magnus Därth, VD för Kött och Charkföretagen.

Inom Kött & Charkakademin erbjuds tre olika utbildningar: slakt, styckning och charkuteritillverkning. Utbildningarna är tillgängliga över hela landet, både i dator och mobil. Utbildningarna innehåller både praktiska och teoretiska delar och det finns möjlighet för en handledare att stötta deltagaren i alla moment. Efter avslutad utbildning får deltagaren ett utbildningsbevis.

”Genom att använda Kött & Charkakademin kommer företagen att kunna stärka yrkesstoltheten hos sina anställda och nå en ökad konkurrenskraft”, säger Magnus Därth.

 

Läs vidare

Ridderheims byter design på hela sortimentet

Under hösten har Ridderheims inläggningar och plockbrickor fått ny design. Nu övergår även Ridderheims ölkorv till den nya designen.
ridder0

Biofach 2023: Eko-Portalen hittar de ekologiska produkterna

Vem gör vad när det kommer till ekologiska livsmedel i Sverige? Hur man tar reda på det visade Organic Sweden i den svenska paviljongen på Biofach 2023.
Kolbjörnx

Biofach 2023: Tekompaniet är mer än bara produkten

Tekompaniet fanns med i den svenska paviljongen på Biofach 2023. Tyskland är Europas största temarknad och att slå sig in där verkar inte helt enkelt.
Håkan

Plastpåseskatten försvinner vid nyår

Vid nyår försvinner skatten på plastpåsar som infördes år 2020 enligt SD.
plast-skatt-utvaldx

Senaste nytt

Kött på restaurang måste ursprungsmärkas

Från den 1 mars måste restauranger och storhushåll kunna informera om vilket land köttet på menyn kommer ifrån.
blir-man-sjuk-av-kott-man-holding-menu-34540009

Ostrapporten 2025: Präst är svenskarnas favoritost

Ostrapporten 2025 visar att 95 procent av alla i Sverige äter ost, framför allt till frukost, och favoriten är Prästost.
Ostrapporten_2025 kopiera

Varumärket granini återlanseras på den svenska marknaden

Eckes-Granini återlanserar graninis juice- och fruktdrycker på den svenska marknaden.
Skärmavbild 2025-01-30 kl. 15.55.05

Iceland Foods återgår till plasttråg för packning av köttfärs

Vakuumpackad köttfärs spar mycket material jämfört med packning på plasttråg, men i England har flera av de stora kedjorna börjat återgå till plasttrågen. Konsumenterna uppskattade inte det vakuumpackade.
Iceland