SydGrönt expanderar genom satsning på nytt kyllager

PUBLICERAD: 23 november 2021
UPPDATERAD: 21 februari


SydGrönt har öppnat ett nytt kyllager i Landskrona. Genom att satsa på kyllager, som förlänger den svenska säsongen, vill företaget öka förutsättningarna för en hållbar produktion av svenska råvaror och samtidigt öka Sveriges självförsörjningsgrad.

De senaste 30 åren har Sveriges självförsörjningsgrad sjunkit till 50 procent. Den utvecklingen säger sig SydGrönt vilja vända genom satsningar på moderna kyllager som ökar tillgången på svensk mat en längre tid på året, samtidigt som transporterna blir kortare och miljöbelastningen minskar.

”Tack vare det nya lagret i Landskrona kan SydGrönt möta efterfrågan och möjliggöra en förlängning av säsongen för svenska frukter och grönsaker”, säger VD Anna Törnebrant.

Läget för det nya kyllagret i Landskrona och den snabba hanteringen av byggnationen var avgörande för att SydGrönt skulle satsa på att expandera. Landskrona ligger optimalt till för att SydGrönts transportbolag SydLog ska kunna effektivisera transporterna.

”Kyllagret har en perfekt placering eftersom vi har många odlare i närområdet och närheten till E6:an gör att vi kan optimera våra transporter ut till våra kunder”, säger Ruslan Babiyenko, lager- och driftchef på SydGrönt.

 

Läs vidare

Biofach 2023: Eko-Portalen hittar de ekologiska produkterna

Vem gör vad när det kommer till ekologiska livsmedel i Sverige? Hur man tar reda på det visade Organic Sweden i den svenska paviljongen på Biofach 2023.
Kolbjörnx

Biofach 2023: Tekompaniet är mer än bara produkten

Tekompaniet fanns med i den svenska paviljongen på Biofach 2023. Tyskland är Europas största temarknad och att slå sig in där verkar inte helt enkelt.
Håkan

Plastpåseskatten försvinner vid nyår

Vid nyår försvinner skatten på plastpåsar som infördes år 2020 enligt SD.
plast-skatt-utvaldx

Biofach 2023: Nordic Soda Company kompletterar med gin

The Nordic Soda Company fanns på Biofach 2023 med avsikten att öka det utländska intresset för produkterna.
Nordicx

Senaste nytt

Anamma vill knuffa köttätare i en grönare riktning

Anamma lanserar köttavdraget, som innebär att den som har köpt kött kan använda kvittot för att få ett avdrag på vegoprodukter.
Köttavdraget

Fermentering ska ge nya hållbara råvaror

Greenfood och Tekinn undersöker hur svinn och rester kan omvandlas till ätbara råvaror med hjälp av fermentering.
8ebf740ccd2aa56f_org

Axfood förvärvar hela City Gross

Bergendahlskoncernen säljer resten av City Gross till Axfood. Köpeskillingen uppgår till 2 miljarder kronor.
803c6e3f4e727c16_org

Atria minskar sitt matsvinn med Matmissionen

Atria har tecknat ett donatoravtal med Matmissionen. Genom samarbetet kan Atria minska sitt matsvinn och samtidigt stödja Matmissionens arbete.
Matmissionen i Jakobsberg öppnar i april 2020.