SydGrönt expanderar genom satsning på nytt kyllager

PUBLICERAD: 23 november 2021
UPPDATERAD: 21 februari


SydGrönt har öppnat ett nytt kyllager i Landskrona. Genom att satsa på kyllager, som förlänger den svenska säsongen, vill företaget öka förutsättningarna för en hållbar produktion av svenska råvaror och samtidigt öka Sveriges självförsörjningsgrad.

De senaste 30 åren har Sveriges självförsörjningsgrad sjunkit till 50 procent. Den utvecklingen säger sig SydGrönt vilja vända genom satsningar på moderna kyllager som ökar tillgången på svensk mat en längre tid på året, samtidigt som transporterna blir kortare och miljöbelastningen minskar.

”Tack vare det nya lagret i Landskrona kan SydGrönt möta efterfrågan och möjliggöra en förlängning av säsongen för svenska frukter och grönsaker”, säger VD Anna Törnebrant.

Läget för det nya kyllagret i Landskrona och den snabba hanteringen av byggnationen var avgörande för att SydGrönt skulle satsa på att expandera. Landskrona ligger optimalt till för att SydGrönts transportbolag SydLog ska kunna effektivisera transporterna.

”Kyllagret har en perfekt placering eftersom vi har många odlare i närområdet och närheten till E6:an gör att vi kan optimera våra transporter ut till våra kunder”, säger Ruslan Babiyenko, lager- och driftchef på SydGrönt.

 

Läs vidare

Ridderheims byter design på hela sortimentet

Under hösten har Ridderheims inläggningar och plockbrickor fått ny design. Nu övergår även Ridderheims ölkorv till den nya designen.
ridder0

Biofach 2023: Eko-Portalen hittar de ekologiska produkterna

Vem gör vad när det kommer till ekologiska livsmedel i Sverige? Hur man tar reda på det visade Organic Sweden i den svenska paviljongen på Biofach 2023.
Kolbjörnx

Biofach 2023: Tekompaniet är mer än bara produkten

Tekompaniet fanns med i den svenska paviljongen på Biofach 2023. Tyskland är Europas största temarknad och att slå sig in där verkar inte helt enkelt.
Håkan

Plastpåseskatten försvinner vid nyår

Vid nyår försvinner skatten på plastpåsar som infördes år 2020 enligt SD.
plast-skatt-utvaldx

Senaste nytt

Kött på restaurang måste ursprungsmärkas

Från den 1 mars måste restauranger och storhushåll kunna informera om vilket land köttet på menyn kommer ifrån.
blir-man-sjuk-av-kott-man-holding-menu-34540009

Ostrapporten 2025: Präst är svenskarnas favoritost

Ostrapporten 2025 visar att 95 procent av alla i Sverige äter ost, framför allt till frukost, och favoriten är Prästost.
Ostrapporten_2025 kopiera

Varumärket granini återlanseras på den svenska marknaden

Eckes-Granini återlanserar graninis juice- och fruktdrycker på den svenska marknaden.
Skärmavbild 2025-01-30 kl. 15.55.05

Iceland Foods återgår till plasttråg för packning av köttfärs

Vakuumpackad köttfärs spar mycket material jämfört med packning på plasttråg, men i England har flera av de stora kedjorna börjat återgå till plasttrågen. Konsumenterna uppskattade inte det vakuumpackade.
Iceland