Sigill Kvalitetssystem hämtar ny VD från Ikea Food

PUBLICERAD: 2 november 2021
UPPDATERAD: 21 februari

Ann-Louise Ingvarson har utsetts till ny VD för Sigill Kvalitetssystem AB.

Sigill Kvalitetssystem AB, som äger miljömärkningen Svenskt Sigill, har utsett Ann-Louise Ingvarson till ny VD. Hon efterträder Britt Rahm som har beslutat sig för att lämna VD-uppdraget i början på nästa år. Ann-Louise Ingvarson kommer närmast från en tjänst som global kvalitetschef på Ikea Food och har den senaste tiden även ansvarat för den digitala affärsutvecklingen.

Ann-Louise Ingvarson är utbildad civilingenjör från Lunds Tekniska Högskola med examen i bioteknik och livsmedelsteknik. Hon har även haft en rad ledande befattningar inom Lantmännen.

”Jag ser väldigt mycket fram emot att ta mig an detta nya uppdrag. Det har varit en spännande resa med Ikea Food och nu vill jag bygga vidare och komma närmare producenterna. Sigills huvuduppdrag är ju att hjälpa Sveriges lantbrukare att stärka sin affär genom att utveckla sin produktion och få bättre betalt för sina råvaror”, säger Ann-Louise Ingvarson.

”Dessutom ser jag många möjligheter att utveckla bolaget med kvalitetssystem för fler branscher och fler certifieringsmoduler. De gröna näringarna spelar en nyckelroll i framtidens hållbara samhälle och i en tid när trovärdighet och hållbara lösningar är avgörande för konkurrenskraft känns Sigill helt rätt.”

Sigill Kvalitetssystem ingår i LRF-koncernen. LRF:s VD Anna Karin Hatt välkomnar Ann-Louise Ingvarson som ny VD och lyfter Sigill Kvalitetssystems roll för att stärka lönsamheten i svenskt lantbruk:

”Sigill har en viktig roll att göra det enklare att hitta svenska produkter av god kvalitet och samtidigt bidra till att öka produktionen och stärka lönsamheten för svenska lantbrukare. Den uppgiften blir alltmer betydelsefull i takt med att konsumenterna har hållbarhetsfrågorna högt upp på agendan och för att bidra till ökad lönsamhet i livsmedelsproduktionen, säger Anna-Karin Hatt.

Läs vidare

Biofach 2023: Eko-Portalen hittar de ekologiska produkterna

Vem gör vad när det kommer till ekologiska livsmedel i Sverige? Hur man tar reda på det visade Organic Sweden i den svenska paviljongen på Biofach 2023.
Kolbjörnx

Biofach 2023: Tekompaniet är mer än bara produkten

Tekompaniet fanns med i den svenska paviljongen på Biofach 2023. Tyskland är Europas största temarknad och att slå sig in där verkar inte helt enkelt.
Håkan

Plastpåseskatten försvinner vid nyår

Vid nyår försvinner skatten på plastpåsar som infördes år 2020 enligt SD.
plast-skatt-utvaldx

Biofach 2023: Nordic Soda Company kompletterar med gin

The Nordic Soda Company fanns på Biofach 2023 med avsikten att öka det utländska intresset för produkterna.
Nordicx

Senaste nytt

43 procent mindre socker i Carlsbergs läsk

75 procent av all läsk som Carlsberg Sverige säljer idag är fri från tillsatt socker.
ZINGO

Han är Ica Sveriges nya marknadschef

Fredrik Kullberg tillträder som marknadschef på Ica Sverige den 1 mars.
Annika SvedbergAnnika Svedberg - Retuschera bort utväxt hår

Fairtrade skärper kraven på avskogningsfritt kaffe

De nya kriterierna för Fairtrade-certifierat kaffe är striktare än EU:s avskogningsförordning.
KAFFE_Costa-Rica_kaffebonor-i-hander_Fotograf-Eyder-Montano_ID-20787-1024x683

CEJN lanserar blåspistol i detekterbar plast

208 Detect blåspistol är den första metall- och röntgendetekterbara blåspistolen i plast på den globala marknaden.
metal-xray-detectable3