God Morgon donerar 35 miljoner kronor till sjuka barn

PUBLICERAD: 5 oktober 2021
UPPDATERAD: 21 februari


Team Rynkeby – God Morgon har lämnat över årets check till Barncancerfonden och Barnhjärnfonden på 35 miljoner svenska kronor. Projektet blir ännu en gång den största enskilda bidragsgivaren till Barncancerfonden.

Projektet Team Rynkeby – God Morgon är ett av Sveriges största välgörenhetsprojekt som årligen samlar in miljonbelopp till Barncancerfonden och Barnhjärnfonden. Projektet består av cykellag som samlar in pengar genom sponsorer, event och andra aktiviteter.

Projektåret 2021 har inneburit logistiska förändringar och mycket kreativitet på grund av pandemin men ändå varit framgångsrikt, berättar Paul Chronqvist-Svensson, Country Manager för Team Rynkeby Sverige.

”Vi har hittat alternativa insamlingsvägar och tack vare fortsatt stort engagemang från deltagarna, har vi trots pandemitider lyckats samla in en stor summa pengar.”

Totalt överlämnades i år en donation på 35 009 871 kronor, varav 28 989 193 kr gick till Barncancerfonden och 6 020 678 kr till Barnhjärnfonden.

”Ett fantastiskt resultat! Jag vet själv hur det är att sitta på cykeln och kämpa under ett helt år, vilken glädje och stolthet man känner när man klarar av projektet i sin helhet. Alla cyklister är våra hjältar som vi fortsätter att stötta genom vårt varumärke God Morgon som är en oerhört stolt huvudsponsor till projektet, säger Magnus Berndtsson, VD för Eckes-Granini Sverige

Sedan starten 2011 har projektet i Sverige samlat in 195 miljoner kronor till barncancerforskning.

”Det enorma engagemang som både deltagare, sponsorer, skolelever och givare visar har gjort Team Rynkeby – God Morgon till det framgångsrika välgörenhetsprojekt som det är idag. De flesta söker till laget just för att man bidrar i kampen mot barncancer. Att man samtidigt antar en fysisk utmaning och får träffa många nya vänner är andra viktiga aspekter, som gör att många deltagare fortsätter att delta år efter år, för att de tycker det är fantastiskt roligt, säger Paul Chronqvist-Svensson.

Läs vidare

Biofach 2023: Eko-Portalen hittar de ekologiska produkterna

Vem gör vad när det kommer till ekologiska livsmedel i Sverige? Hur man tar reda på det visade Organic Sweden i den svenska paviljongen på Biofach 2023.
Kolbjörnx

Biofach 2023: Tekompaniet är mer än bara produkten

Tekompaniet fanns med i den svenska paviljongen på Biofach 2023. Tyskland är Europas största temarknad och att slå sig in där verkar inte helt enkelt.
Håkan

Plastpåseskatten försvinner vid nyår

Vid nyår försvinner skatten på plastpåsar som infördes år 2020 enligt SD.
plast-skatt-utvaldx

Biofach 2023: Nordic Soda Company kompletterar med gin

The Nordic Soda Company fanns på Biofach 2023 med avsikten att öka det utländska intresset för produkterna.
Nordicx

Senaste nytt

Du missar väl inte Packnorth Award 2024?

Bidragen till Packnews Award kommer nu in till Packnews i tät följd. Det är fjärde gången tävlingen arrangeras och i år är prisutdelningen tillbaka på Scanpack. Årets tävling bjuder på nyheter.
image

Vindelnrökt skinka får skyddad geografisk beteckning

Vindelnrökt skinka är ett hundraårigt hantverk som än idag röks i samma handmurade ugnar som när verksamheten startade.
Vindelnrökt skinka

MAX nära nå målet om varannan måltid utan rött kött

Under 2023 kom nästan varannan måltid på MAX Burgers restauranger från annat än rött kött.
max

Coop testar skanner som visar om avokadon är mogen

Från mitten av juli kommer åtta utvalda Stora Coop att erbjuda avokadoskanning direkt i butik.
avocado