Oddlygood Veggie Grated, GoGreen Smokey Rödbetsburgare och Svenskt Havreris. Det är de tre nominerade produkterna till Årets Foodservicevara 2021.
Årets Foodservicevara är ett branschpris som uppmärksammar framgångsrika lanseringar och inspirerar samtidigt branschens aktörer till innovation och produktutveckling. Priset tilldelas en produkt som haft en särskilt framgångsrik lansering, bidragit till innovation samt skapat värde för restaurangen och/eller storköket och deras gäster.
Årets Foodservicevara delas ut av branschorganisationerna Dagligvaruleverantörers Förbund (DLF) och Livsmedelsgrossisterna för Resturang och Storkök. Vinnaren koras på DLF:s digitala event Foodservice ’21 den 10 november.
Nominerade:
Oddlygood Veggie Grated, Valio Sverige
Motivering: Fredagstacon, lasagnen och för att inte tala om pizzan – måltider som tidigare var utmanande att få till på rätt sätt med ett växtbaserat alternativ till ost. Valios nya, färdigrivna variant har precis de rätta egenskaperna vi önskar från ett ostalternativ, både i smak och smältegenskaper. Med andra ord är namnet Oddlygood ingen slump.
Svenskt Havreris, Frebaco Kvarn
Motivering: Ett ris som inte är som annat ris och dessutom är både gott och hälsosamt. Frebaco har genom att ångbehandla och polera svensk havrekärna lyckats innovera fram en produkt som passar lika bra till stroganoffen som till risotton. Dessutom bidrar riset till en grönare värld. En värld där vi inte behöver skeppa vitt ris jorden runt.
GoGreen Smokey Rödbetsburgare, Lantmännen Cerealia
Motivering: Tiden då veganer var utanför på hamburgerfesten är över. GoGreen Smokey rödbetsburgare är, som namnet antyder, smaksatt med en rökig kryddning och gjord på svenska gula ärter och rödbetor. Rik på protein och fiber låter den dig både äta nyttigt samtidigt som du är en kämpe för miljön.
Juryn består av Niclas God, inköpsdirektör Martin & Servera, Jenny Pränting Rådeström, kategori- och inköpsdirektör Menigo, Per-Eric Fernlöf, grossistchef Svensk Cater, Per Engström, marknads- och affärsutvecklingschef Axfood Snabbgross, Fredrik Eriksson, krögare Långbro värdshus, Jan Jonshem, marknadschef och Mathias Dittrich, marknadsdirektör DLF.
Läs mer om Årets Foodservicevara här