Nu kommer Krav rullande med en foodtruck för att bjuda på smakprov på Krav-märkt mat från svenska producenter. Foodtrucken kommer att ställas upp på platser där många passerar i Malmö, Uppsala och Stockholm under två veckor, 28 september till 9 oktober.
Foodtrucken kommer att fyllas med produkter från Falköpings Mejeri, Frebaco, Magnihill, Svegro och Saltå Kvarn. Av dessa produkter gör kockar i foodtrucken smakportioner med grillost, ärtguacamole, matvete och färska örter, med torkad frukt efteråt.
I samband med provsmakningen delas rabattkuponger ut kopplade till smakportionerna, och medarbetare på Krav finns på plats för att informera och svara på frågor. Även en del av de deltagande livsmedelsföretagen har personal på plats för att prata med förbipasserande.
Enligt Kravs VD Anita Falkenek är syftet med foodtrucken att de som kanske inte brukar handla Krav-märkt ska få en chans att upptäcka och smaka på ekologisk mat.
En av dem som har engagerat sig i foodtruck-kampanjen är Patrick Kunst, försäljnings- och marknadschef på Falköpings Mejeri.
”Som ett litet svenskt lokalt mejeri är vi stolta över att få möjligheten att bjuda på vår grillost, och visa att det finns helsvenska ekologiska Krav-märkta alternativ till de importerade produkter som tar en allt större plats i butikernas kyldiskar. Det känns viktigt att vara Krav-märkt, då de allra flesta konsumenter känner till vad märkningen står för, säger Patrick Kunst.
Rundturen med foodtrucken ingår i Kravs höstkampanj Ät bättre i skördetider, som pågår under samma tid.
Foodtrucken kommer att ställas upp utanför köpcentrum, på torg och vid en tågstation, och vara öppen klockan 11-17 tisdag 28 september till lördag 9 oktober. För närmare information om tider och platser, se Kravs hemsida.