DUG lanseras hos Walmart-ägda Sam’s Club i Shanghai

PUBLICERAD: 12 augusti 2021
UPPDATERAD: 21 februari


När den Walmart-ägda varuhuskedjan Sam’s Club öppnar sitt tredje varuhus i Shanghai i slutet av september lanseras Veg of Lunds växtbaserade dryck DUG.

Sam’s Club är en del av Walmart, världens största varuhuskedja, och har cirka 600 butiker varav 32 finns i de kinesiska megastäderna. Butiks­konceptet bygger på att privatpersoner och småföretagare är medlemmar och sortimentet består av populära produkter från globala varumärken. Kedjan har som mål att etablera upp till 45 butiker i Kina och erbjuder även e-handel som lovar leverans inom en timme i många kinesiska städer. Antalet medlemmar i Kina uppgår till fler än 3 miljoner.

I oktober firar Kina sin nationaldag med den så kallade Gyllene veckan, en period som för de flesta kineser betyder tid för familjeumgänge, resor och shopping. Sam’s Club deltar i firandet genom att öppna en flaggskeppsbutik i centrala delarna av Shanghai.

”Sam’s Club är en ny kund för Veg of Lund och vi ser deras intresse för DUG som ännu ett bevis på att vi har en växtbaserad dryck som uppskattas inom breda grupper av konsumenter. Att Sam’s Club är en del av världens största varuhuskedja är mycket spännande. Utöver möjligheterna i Kina kan vi notera att Walmart har fler än 10 000 butiker i världen, varav cirka 5 300 finns i USA. En framgångsrik lansering i Shanghai kan öppna många dörrar”, säger Cecilia Lindwall, VD för Veg of Lund.

 

Läs vidare

Biofach 2023: Eko-Portalen hittar de ekologiska produkterna

Vem gör vad när det kommer till ekologiska livsmedel i Sverige? Hur man tar reda på det visade Organic Sweden i den svenska paviljongen på Biofach 2023.
Kolbjörnx

Biofach 2023: Tekompaniet är mer än bara produkten

Tekompaniet fanns med i den svenska paviljongen på Biofach 2023. Tyskland är Europas största temarknad och att slå sig in där verkar inte helt enkelt.
Håkan

Plastpåseskatten försvinner vid nyår

Vid nyår försvinner skatten på plastpåsar som infördes år 2020 enligt SD.
plast-skatt-utvaldx

Biofach 2023: Nordic Soda Company kompletterar med gin

The Nordic Soda Company fanns på Biofach 2023 med avsikten att öka det utländska intresset för produkterna.
Nordicx

Senaste nytt

Arlas nya jordbrukschef i Sverige

Frida Carlsson blir ny chef för Arlas avdelning för jordbruks- och medlemsfrågor i Sverige. Hon tillträder efter sommaren.
Frida Carlsson

Saveggy tar in 20 miljoner från investerare

Saveggy har utvecklat en ätbar växtbaserad beläggning som ersätter plasten på gurka. Nu siktar bolaget på lansering i industriell skala.
bd40b94b513bbcc2_org

Kockens upphör som bolag – blir en del av Culinar

Sveriges Stärkelseproducenter Förening har beslutat att fusionera Kockens AB med Culinar Sverige AB.
B7025175

Ny rapport: Större kaka men mindre bit

Idag går cirka 13 procent av hushållens utgifter till livsmedel, vilket kan jämföras med 44 procent i början av 1900-talet.
Skärmavbild 2024-04-18 kl. 08.29.58