Simris Algs VD och grundare lämnar bolaget

PUBLICERAD: 23 juni 2021
UPPDATERAD: 21 februari

Simris Algs VD och grundare Fredrika Gullfot lämnar företaget efter tio år.

Simris Algs VD och grundare Fredrika Gullfot lämnar VD-posten på egen begäran. Styrelsens ordförande Steven Schapera kommer att ta en interim ledningsroll medan styrelsen inleder sökandet efter ny VD. Även CFO Christoffer Tell kommer ha visst utökat administrativt ansvar under denna period.

Fredrika Gullfot grundade Simris Alg våren 2011. Hon är teknologie doktor i bioteknik från KTH och internationellt erkänd som pionjär inom mikroalgbaserad teknik. Enligt överenskommelse lämnar hon sin anställning i bolaget den 17 september 2021.

”Jag har grundat och lett Simris Alg i ett drygt decennium och är oerhört stolt över det vi byggt tillsammans. Jag lämnar efter mig ett starkt team som kommer fortsätta utveckla Simris framåt. Den nya styrelsen har stora visioner för bolaget och vår kommersiella potential. Det är dags för mig att lämna och ge plats åt det nya”, säger Fredrika Gullfot i ett pressmeddelande.

Enligt Steven Schapera har Fredrika Gullfot positionerat Simris Alg som ett ”best in class innovationsbolag i spjutspetsen av den globala mikroalgindustrin”:

”Bolaget sitter på en IP-mässig guldgruva och är ett av endast få bolag internationellt som har fullskalig odlingskapacitet. Vi har nu nått en viktig inflexionspunkt i utvecklingen till ett vertikalt integrerat och forskningsbaserat bioteknikbolag inom mikroalger med fokus på B2B. Fredrika lämnar över ett bolag som har kapaciteten och infrastrukturen att översätta de senaste forskningsrönen om mikroalger till äkta kommersiella innovationer, och som kommer omdefiniera hur mikroalgbaserad bioteknik används inom läkemedel, nutrition och hud- och hårvård.”

Simris Alg utvecklar produkter och ingredienser av mikroalger från egna odlingar i Hammenhög på Österlen.

 

Läs vidare

Biofach 2023: Eko-Portalen hittar de ekologiska produkterna

Vem gör vad när det kommer till ekologiska livsmedel i Sverige? Hur man tar reda på det visade Organic Sweden i den svenska paviljongen på Biofach 2023.
Kolbjörnx

Biofach 2023: Tekompaniet är mer än bara produkten

Tekompaniet fanns med i den svenska paviljongen på Biofach 2023. Tyskland är Europas största temarknad och att slå sig in där verkar inte helt enkelt.
Håkan

Plastpåseskatten försvinner vid nyår

Vid nyår försvinner skatten på plastpåsar som infördes år 2020 enligt SD.
plast-skatt-utvaldx

Biofach 2023: Nordic Soda Company kompletterar med gin

The Nordic Soda Company fanns på Biofach 2023 med avsikten att öka det utländska intresset för produkterna.
Nordicx

Senaste nytt

Du missar väl inte Packnorth Award 2024?

Bidragen till Packnews Award kommer nu in till Packnews i tät följd. Det är fjärde gången tävlingen arrangeras och i år är prisutdelningen tillbaka på Scanpack. Årets tävling bjuder på nyheter.
image

Vindelnrökt skinka får skyddad geografisk beteckning

Vindelnrökt skinka är ett hundraårigt hantverk som än idag röks i samma handmurade ugnar som när verksamheten startade.
Vindelnrökt skinka

MAX nära nå målet om varannan måltid utan rött kött

Under 2023 kom nästan varannan måltid på MAX Burgers restauranger från annat än rött kött.
max

Coop testar skanner som visar om avokadon är mogen

Från mitten av juli kommer åtta utvalda Stora Coop att erbjuda avokadoskanning direkt i butik.
avocado