Krister Zackari blir ny VD för Norrmejerier

PUBLICERAD: 16 juni 2021
UPPDATERAD: 21 februari

Krister Zackari tillträder som VD för Norrmejerier den 16 augusti.

Norrmejeriers nästa VD heter Krister Zackari. Han har en lång erfarenhet av ledande roller i livsmedelsbranschen och har tidigare bland annat varit VD för Lantmännen Cerealia samt VD för Kraft Foods/Mondelez i både Sverige och Norden.

Krister Zackari har också haft en rad seniora roller inom livsmedel i Europa och Asien och kommer närmast från en verksamhet som rådgivare och konsult till svenska och utländska företag inom konsumentvaror och läkemedel.

”Krister Zackari har lång erfarenhet av att leda stora organisationer/företag inom livsmedelsbranschen. Han har också erfarenhet från att leda i ekonomiska föreningar vilket är lite annorlunda jämfört med andra typer av företag och det är en styrka. Han sätter stort värde på vårt norrländska ursprung, något som är viktigt för oss”, säger Göran Olofsson, Norrmejeriers styrelseordförande.

Krister Zackari efterträder Anders Fredriksson som lämnade VD-posten i Norrmejerier den 11 juni. Daniel Edblom, CFO, är sedan tidigare utsedd till tillförordnad VD och kommer leda Norrmejerier fram till dess att Krister Zackari tillträder den 16 augusti 2021.

”Norrmejerier är ett fantastiskt fint, genuint företag som gör gott för konsumenter, kunder och för hela Norrland, och att få vara en del av det känns både kul och spännande och är ett viktigt ansvar som jag gärna tar. Det är ju lätt att vara stolt över att vara en del av Norrmejerier”, säger Krister Zackari.

Läs vidare

Biofach 2023: Eko-Portalen hittar de ekologiska produkterna

Vem gör vad när det kommer till ekologiska livsmedel i Sverige? Hur man tar reda på det visade Organic Sweden i den svenska paviljongen på Biofach 2023.
Kolbjörnx

Biofach 2023: Tekompaniet är mer än bara produkten

Tekompaniet fanns med i den svenska paviljongen på Biofach 2023. Tyskland är Europas största temarknad och att slå sig in där verkar inte helt enkelt.
Håkan

Plastpåseskatten försvinner vid nyår

Vid nyår försvinner skatten på plastpåsar som infördes år 2020 enligt SD.
plast-skatt-utvaldx

Biofach 2023: Nordic Soda Company kompletterar med gin

The Nordic Soda Company fanns på Biofach 2023 med avsikten att öka det utländska intresset för produkterna.
Nordicx

Senaste nytt

Du missar väl inte Packnorth Award 2024?

Bidragen till Packnews Award kommer nu in till Packnews i tät följd. Det är fjärde gången tävlingen arrangeras och i år är prisutdelningen tillbaka på Scanpack. Årets tävling bjuder på nyheter.
image

Vindelnrökt skinka får skyddad geografisk beteckning

Vindelnrökt skinka är ett hundraårigt hantverk som än idag röks i samma handmurade ugnar som när verksamheten startade.
Vindelnrökt skinka

MAX nära nå målet om varannan måltid utan rött kött

Under 2023 kom nästan varannan måltid på MAX Burgers restauranger från annat än rött kött.
max

Coop testar skanner som visar om avokadon är mogen

Från mitten av juli kommer åtta utvalda Stora Coop att erbjuda avokadoskanning direkt i butik.
avocado