Picadeli tar sitt nya restaurangkoncept till Paris

PUBLICERAD: 24 maj 2021
UPPDATERAD: 21 februari

Picadelis första franska flaggskeppsrestaurang ligger i den nya matdelen i Dôme de la Défense i köpcentret 4 Temps. Restaurangen är 80 m² med cirka fyrtio platser och kommer att ha en salladsbar med ett brett utbud av ingredienser, som till stor del är veganska.

Greenfoods foodtechbolag Picadeli tar sitt nya restaurangkoncept till Paris och öppnar i en av Frankrikes mest besökta gallerior. Restaurangen ligger i Dôme de la Défense i Westfield Les 4 Temps, som har över 42 miljoner besökare varje år.

Den nya restaurangen har utformats för både gäster on-the-go och för dem som vill äta sin egenkomponerade sallad på plats.

Vårt matkoncept har mottagits oerhört väl i Frankrike, i synnerhet i Paris. Med restaurangen skapar vi ett skyltfönster som visar att snabbmat kan vara både hälsosam, klimatsmart och växtbaserad. Genom restaurangen kan vi även nå en ny målgrupp och samtidigt testa produktnyheter som vi sedan tar ut till våra salladsbarer”, säger David von Laskowski, VD och koncernchef för Greenfood Group och Picadeli.

Konceptet har ett tydligt klimatfokus med ett sortiment som består till stor del av växtbaserade proteiner och smaker efter säsong. Dessutom består alla förpackningarna av komposterbart eller återvunnet, förnybart material.

Picadeli digitaliserade salladsbarer finns på 440 platser i Frankrike och på över 2 000 platser i Europa. Picadeli har även tilldelats Svenska Handelskammaren i Frankrikes årliga företagspris Prix d’Excellence för sin expansion på den franska marknaden och sin teknik för att minimera matsvinn.

Läs vidare

Biofach 2023: Eko-Portalen hittar de ekologiska produkterna

Vem gör vad när det kommer till ekologiska livsmedel i Sverige? Hur man tar reda på det visade Organic Sweden i den svenska paviljongen på Biofach 2023.
Kolbjörnx

Biofach 2023: Tekompaniet är mer än bara produkten

Tekompaniet fanns med i den svenska paviljongen på Biofach 2023. Tyskland är Europas största temarknad och att slå sig in där verkar inte helt enkelt.
Håkan

Plastpåseskatten försvinner vid nyår

Vid nyår försvinner skatten på plastpåsar som infördes år 2020 enligt SD.
plast-skatt-utvaldx

Biofach 2023: Nordic Soda Company kompletterar med gin

The Nordic Soda Company fanns på Biofach 2023 med avsikten att öka det utländska intresset för produkterna.
Nordicx

Senaste nytt

Arlas nya jordbrukschef i Sverige

Frida Carlsson blir ny chef för Arlas avdelning för jordbruks- och medlemsfrågor i Sverige. Hon tillträder efter sommaren.
Frida Carlsson

Saveggy tar in 20 miljoner från investerare

Saveggy har utvecklat en ätbar växtbaserad beläggning som ersätter plasten på gurka. Nu siktar bolaget på lansering i industriell skala.
bd40b94b513bbcc2_org

Kockens upphör som bolag – blir en del av Culinar

Sveriges Stärkelseproducenter Förening har beslutat att fusionera Kockens AB med Culinar Sverige AB.
B7025175

Ny rapport: Större kaka men mindre bit

Idag går cirka 13 procent av hushållens utgifter till livsmedel, vilket kan jämföras med 44 procent i början av 1900-talet.
Skärmavbild 2024-04-18 kl. 08.29.58