Zeta bjuder in till 50-årsfirande under hela 2021

PUBLICERAD: 11 februari 2021
UPPDATERAD: 21 februari


För 50 år sedan startade Fernando Di Luca varumärket Zeta. Det som började med en ensam olivoljeflaska i hyllan i början av 70-talet har idag utvecklats till ett omfattande sortiment på drygt 500 produkter från ett 60-tal livsmedelsproducenter.

Fernando Di Luca har fått svenskarna att älska olivolja, pasta och italienska delikatesser som Parmesan och prosciutto nästan lika mycket som italienarna. 84 år gammal är han fortfarande verksam i företaget, även om det i huvudsak är de tre barnen Christian, Gabriella och Paola som numera driver familjeföretaget vidare.

Zetas 50-årsjubileum firas under hela 2021 med ett flertal aktiviteter, erbjudanden, recept och en tävling om italiensk medelhavsmat. Under året förvandlas även många av favoriterna inom Zetas sortiment till jubileumsprodukter, som går att hitta såväl på profilerade gavlar och fristående exponeringar, som i de vanliga butikshyllorna. En jubileumsfolder med femtio av Zetas mest älskade recept har tagits fram och varumärket kommer också att synas extra mycket i media under jubileumsåret.

Mer om jubileet

Läs vidare

Biofach 2023: Eko-Portalen hittar de ekologiska produkterna

Vem gör vad när det kommer till ekologiska livsmedel i Sverige? Hur man tar reda på det visade Organic Sweden i den svenska paviljongen på Biofach 2023.
Kolbjörnx

Biofach 2023: Tekompaniet är mer än bara produkten

Tekompaniet fanns med i den svenska paviljongen på Biofach 2023. Tyskland är Europas största temarknad och att slå sig in där verkar inte helt enkelt.
Håkan

Plastpåseskatten försvinner vid nyår

Vid nyår försvinner skatten på plastpåsar som infördes år 2020 enligt SD.
plast-skatt-utvaldx

Biofach 2023: Nordic Soda Company kompletterar med gin

The Nordic Soda Company fanns på Biofach 2023 med avsikten att öka det utländska intresset för produkterna.
Nordicx

Senaste nytt

Arlas nya jordbrukschef i Sverige

Frida Carlsson blir ny chef för Arlas avdelning för jordbruks- och medlemsfrågor i Sverige. Hon tillträder efter sommaren.
Frida Carlsson

Saveggy tar in 20 miljoner från investerare

Saveggy har utvecklat en ätbar växtbaserad beläggning som ersätter plasten på gurka. Nu siktar bolaget på lansering i industriell skala.
bd40b94b513bbcc2_org

Kockens upphör som bolag – blir en del av Culinar

Sveriges Stärkelseproducenter Förening har beslutat att fusionera Kockens AB med Culinar Sverige AB.
B7025175

Ny rapport: Större kaka men mindre bit

Idag går cirka 13 procent av hushållens utgifter till livsmedel, vilket kan jämföras med 44 procent i början av 1900-talet.
Skärmavbild 2024-04-18 kl. 08.29.58