Varannan svensk kommer att handla julmat online i år

PUBLICERAD: 9 december 2020
UPPDATERAD: 21 februari


47 procent av svenskarna kommer att handla julmaten på nätet i år och 20 procent uppger att de kommer handla online i större utsträckning än tidigare. Det visar en ny undersökning genomförd av Demoskop på uppdrag av Coops Matometer.

Var femte uppger att de kommer att handla mat och dryck till årets julfirande online i högre utsträckning än tidigare, framförallt de som är i åldrarna 16-25 år. En kraftig ökning ses även i åldersgruppen 66-75 år, där 23 procent uppger att de tror att de kommer att handla julmat online i större utsträckning än tidigare.

Det är fler kvinnor (24 procent) än män (18 procent), som planerar att handla mer julmat online än tidigare. Endast fyra procent uppger att de kommer att minska sin onlinehandel av julmat.

Den vanligaste julmaten som svenskarna kommer att handla på nätet i år är julmust (32 procent), ägg (29 procent), julskinka och prinskorv (25 procent) samt pepparkakor och godis (24 procent).

”Detta år har varit speciellt på många sätt, och intresset för att handla mat på nätet har ökat enormt. Vi har fördubblat vår online-kapacitet under året för att möta en högre efterfrågan. Vi är särskilt glada över att så många i den äldre åldersgruppen upptäckt hur enkelt och smidigt det är att klicka hem sin mat och få den levererad till dörren”, säger Sara Mundt Petersen, Chef Digitala Kundmöten och E-handel på Coop Sverige.

Totalt genomfördes 1 129 intervjuer inom en riksrepresentativ grupp av den svenska allmänheten, 16-75 år under vecka 48 och 49 2020.

 

Läs vidare

Biofach 2023: Eko-Portalen hittar de ekologiska produkterna

Vem gör vad när det kommer till ekologiska livsmedel i Sverige? Hur man tar reda på det visade Organic Sweden i den svenska paviljongen på Biofach 2023.
Kolbjörnx

Biofach 2023: Tekompaniet är mer än bara produkten

Tekompaniet fanns med i den svenska paviljongen på Biofach 2023. Tyskland är Europas största temarknad och att slå sig in där verkar inte helt enkelt.
Håkan

Plastpåseskatten försvinner vid nyår

Vid nyår försvinner skatten på plastpåsar som infördes år 2020 enligt SD.
plast-skatt-utvaldx

Biofach 2023: Nordic Soda Company kompletterar med gin

The Nordic Soda Company fanns på Biofach 2023 med avsikten att öka det utländska intresset för produkterna.
Nordicx

Senaste nytt

Du missar väl inte Packnorth Award 2024?

Bidragen till Packnews Award kommer nu in till Packnews i tät följd. Det är fjärde gången tävlingen arrangeras och i år är prisutdelningen tillbaka på Scanpack. Årets tävling bjuder på nyheter.
image

Vindelnrökt skinka får skyddad geografisk beteckning

Vindelnrökt skinka är ett hundraårigt hantverk som än idag röks i samma handmurade ugnar som när verksamheten startade.
Vindelnrökt skinka

MAX nära nå målet om varannan måltid utan rött kött

Under 2023 kom nästan varannan måltid på MAX Burgers restauranger från annat än rött kött.
max

Coop testar skanner som visar om avokadon är mogen

Från mitten av juli kommer åtta utvalda Stora Coop att erbjuda avokadoskanning direkt i butik.
avocado