Mathias Dahlgren inspirerar till god vardagsmat på Hemköp

PUBLICERAD: 13 augusti 2020
UPPDATERAD: 21 februari


Hemköp startar ett samarbete med Sveriges mest prisade kock Mathias Dahlgren. Kampanjen, som ska inspirera till lustfylld vardagsmat, syns i alla Hemköps butiker och kanaler under sju veckor.

Under tre veckor serverar Hemköp City och Torsplan i Stockholm Mathias Dahlgrens mat i sina bufféer, lagad av butikernas kockar.

”I vardagen behöver man släppa prestigen och vara lite bussig mot sig själv. Det är helt okej att ta genvägar för att få till goda måltider. Det gör jag också hemma hos mig! Att tillsammans med Hemköp få inspirera till fler goda dagar i veckan hoppas jag ska bidra till att fler lagar smart och god vardagsmat”, säger Mathias Dahlgren.

Kampanjen spinner vidare på konceptet ”Från en matälskare till en annan”, där tongivande matprofiler bjuder på recept, tips, och matnyttig kunskap.

”Vi vill försöka förändra synen på vardagsmat, genom att bjuda på handfasta tips, recept och genvägar som kan förändra en vanlig grå onsdag till en riktigt god dag. Med den här kampanjen visar vi helt enkelt att den lustfyllda matlagningen och den goda maten inte enbart är förknippad med helg och lediga dagar”, säger Ted Bergström, marknadschef på Hemköp.

Mathias Dahlgren är Sveriges mest prisade kock. Han har under tagit emot Gastronomiska Akademiens guldmedalj och blivit utsedd till Kockarnas kock av sina branschkollegor åtta gånger. Han har dessutom – som enda svensk kock – vunnit den prestigefyllda tävlingen Bocuse d’Or, även kallad Kock-VM.

 

Läs vidare

Biofach 2023: Eko-Portalen hittar de ekologiska produkterna

Vem gör vad när det kommer till ekologiska livsmedel i Sverige? Hur man tar reda på det visade Organic Sweden i den svenska paviljongen på Biofach 2023.
Kolbjörnx

Biofach 2023: Tekompaniet är mer än bara produkten

Tekompaniet fanns med i den svenska paviljongen på Biofach 2023. Tyskland är Europas största temarknad och att slå sig in där verkar inte helt enkelt.
Håkan

Plastpåseskatten försvinner vid nyår

Vid nyår försvinner skatten på plastpåsar som infördes år 2020 enligt SD.
plast-skatt-utvaldx

Biofach 2023: Nordic Soda Company kompletterar med gin

The Nordic Soda Company fanns på Biofach 2023 med avsikten att öka det utländska intresset för produkterna.
Nordicx

Senaste nytt

Anamma vill knuffa köttätare i en grönare riktning

Anamma lanserar köttavdraget, som innebär att den som har köpt kött kan använda kvittot för att få ett avdrag på vegoprodukter.
Köttavdraget

Fermentering ska ge nya hållbara råvaror

Greenfood och Tekinn undersöker hur svinn och rester kan omvandlas till ätbara råvaror med hjälp av fermentering.
8ebf740ccd2aa56f_org

Axfood förvärvar hela City Gross

Bergendahlskoncernen säljer resten av City Gross till Axfood. Köpeskillingen uppgår till 2 miljarder kronor.
803c6e3f4e727c16_org

Atria minskar sitt matsvinn med Matmissionen

Atria har tecknat ett donatoravtal med Matmissionen. Genom samarbetet kan Atria minska sitt matsvinn och samtidigt stödja Matmissionens arbete.
Matmissionen i Jakobsberg öppnar i april 2020.