”SoCheeze” är ett nytt veganskt alternativ till mjölkbaserad salladsost från tofuvarumärket SoFine. Produkten, som består av marinerade tofutärningar, lanseras nu i svensk dagligvaruhandel.
SoCheeze består av tofutärningar gjorda av hållbart odlade GMOfria sojabönor. Tofubitarna ligger i en marinad av solrosolja och smaksättare, som färska örter och soltorkade tomater. Produkten uppges påminna om salladsost i smak och konsistens och kan användas som den är direkt ur förpackningen, men även stekas eller kokas.
SoCheeze fnns i tre smaker: Mediterranean Herbs, som är kryddad med färsk basilika, persilja, salvia och oregano, Sundried Tomato, som smaksatts med både soltorkade tomater och rostad paprika samt Mixed Olives, som innehåller både gröna och svarta oliver.
”Vi är superglada att kunna lansera SoCheeze på den svenska marknaden. Många har en föreställning om att tofu inte smakar så mycket, vilket ju är sant om man serverar den helt naturell. SoCheeze däremot, är fylld av smak och passar därför utmärkt att använda direkt i sallader, som topping på en pizza eller på tapasbrickan. Vi hoppas att SoCheeze ska få fler människor att ställa om till ett grönare ätande, säger Jenny Köpper, som är Business Manager i Norden på SoFine.