Arla delar ut matlådor i samarbete med välrenommerade kockar till vårdpersonal som går av sina skift på något av Stockholms akutsjukhus.
”Vi ställer in delar av vår marknadsföring för att istället stötta restauranger och vårdpersonal. Vi beställer middagsmat i matlådor som vi delar ut till personal på de stora sjukhusen som gått av sina skift”, säger Patrik Hansson, VD Arla Sverige.
Under några veckor framåt kommer 300 färdiga middagar per dag förpackade i matlådor att delas ut i handen till vårdpersonal som slutar för dagen. På fredag kommer Arla att finnas vid Danderyds sjukhus i Stockholm. Tanken är att vårdpersonalen ska få med sig en färdiglagad middag till sig själv och familjen, så att man efter en mycket lång dag inte ska behöva ställa sig och laga mat.
Premiärkock var Markus Aujalay och under påskveckan lagar Jimmie Eriksson och Anders Isaksson maten. Årets konditor 2019 Isabella Westergren gör en efterrätt. Därefter följer en rad olika kockar och restauranger.
”Under några veckor kommer vi även att serva vårdpersonalen på intensivvårdsavdelningarna med portionsförpackade mellanmål för att fylla på energi under dagen. Nu måste alla hjälpas åt och göra vad de kan i den tuffa situation vi befinner oss i. Detta är vårt sätt”, säger Patrik Hansson.
Arla kommer även att stötta personalen på intensivvårdsavdelningar i Stockholm genom dagliga leveranser av mellanmål.