Svenska Konditorlandslaget tog EM-silver i Paris

PUBLICERAD: 14 januari 2020
UPPDATERAD: 21 februari

Svenska Konditorlandslaget: Magdalena Larsson, Pia Cedvall och Jesper Johansson.

Svenska Konditorlandslaget vann silver i European Pastry Cup, som avgjordes i Paris i helgen och är därmed kvalificerade till nästa års VM – Coupe du Monde de la Pâtisserie. Dessutom vann Sverige priset för bästa arbete i köket med ett genomgående ekologiskt tänk.

Laget bestod av Pia Cedvall, Vete-Katten i Stockholm, på chokladdessert och chokladskulptur, Magdalena Larsson, Cederleüfs & Svenheimers i Göteborg, på glasstårta och sockerskulptur samt Jesper Johansson, Werners Gourmetservie i Skara, coach.

Jesper Johansson är mycket nöjd med lagets insats:

”Pia och Magdalena gjorde ett lysande jobb och levererade precis enligt vår plan. Perfekt timing på alla moment och snyggt och prydligt. De jobbade med fokus och harmoni och stöttade varandra när tiden blev tight vid serveringarna och slutfinishen på skulpturerna. Nu börjar planeringen för Lyon i januari nästa år.”

Pia Cedvall är framför allt nöjd med smakerna och strukturerna på chokladdesserten.

”Tack vare att vi tidstränat så många gånger kände jag att vi hade koll på alla momenten”, säger hon.

Det kanske svåraste momentet var glassen, berättar Magdalena Larsson:

”Det gäller att beräkna tiden från det att vi tar den ur frysen, så att temperaturen ligger på max minus 12 grader och inte varmare än minus 8. Är den för kall så blommar inte smakerna ut och är den för varm så börjar den smälta.”

Senaste nytt

Mats Liedholm till FoodDrinkEuropes styrelse

Det är nu klart att Mats Liedholm, vd på Fazer Sverige, är med i styrelsen för branschorganisationen FoodDrinkEurope.
liedholm
Mats Liedholm till FoodDrinkEuropes styrelse

Frukost med smak av julkola eller pepparkaka?

Skånemejerier presenterar årets julprodukter: Nyheten Vaniljyoghurt med smak av julkola och den återkommande Pepparkaksfilen.
jul-lanseringar_16-9
Frukost med smak av julkola eller pepparkaka?

Trendbrott för norrländsk mjölkproduktion

Efter flera år av nedgång ser mjölkproduktionen i Norrland nu ut att ha vänt. "Ett trendbrott" konstaterar Norrmejerier.
_MG_
Trendbrott för norrländsk mjölkproduktion

Höstnyheter på PBX: Svampkaffe och insektssnacks

Pressbyrån PBX lanserar flera höstnyheter – från svampkaffe och kakaofria chokladkakor till insektsbaserat snacks.
PBX Nyheter
Höstnyheter på PBX: Svampkaffe och insektssnacks

Läs vidare

Ridderheims byter design på hela sortimentet

Under hösten har Ridderheims inläggningar och plockbrickor fått ny design. Nu övergår även Ridderheims ölkorv till den nya designen.
ridder0
Ridderheims byter design på hela sortimentet

Biofach 2023: Eko-Portalen hittar de ekologiska produkterna

Vem gör vad när det kommer till ekologiska livsmedel i Sverige? Hur man tar reda på det visade Organic Sweden i den svenska paviljongen på Biofach 2023.
Kolbjörnx
Biofach 2023: Eko-Portalen hittar de ekologiska produkterna

Biofach 2023: Tekompaniet är mer än bara produkten

Tekompaniet fanns med i den svenska paviljongen på Biofach 2023. Tyskland är Europas största temarknad och att slå sig in där verkar inte helt enkelt.
Håkan
Biofach 2023: Tekompaniet är mer än bara produkten

Plastpåseskatten försvinner vid nyår

Vid nyår försvinner skatten på plastpåsar som infördes år 2020 enligt SD.
plast-skatt-utvaldx
Plastpåseskatten försvinner vid nyår