Svenska Konditorlandslaget tog EM-silver i Paris

PUBLICERAD: 14 januari 2020
UPPDATERAD: 21 februari

Svenska Konditorlandslaget: Magdalena Larsson, Pia Cedvall och Jesper Johansson.

Svenska Konditorlandslaget vann silver i European Pastry Cup, som avgjordes i Paris i helgen och är därmed kvalificerade till nästa års VM – Coupe du Monde de la Pâtisserie. Dessutom vann Sverige priset för bästa arbete i köket med ett genomgående ekologiskt tänk.

Laget bestod av Pia Cedvall, Vete-Katten i Stockholm, på chokladdessert och chokladskulptur, Magdalena Larsson, Cederleüfs & Svenheimers i Göteborg, på glasstårta och sockerskulptur samt Jesper Johansson, Werners Gourmetservie i Skara, coach.

Jesper Johansson är mycket nöjd med lagets insats:

”Pia och Magdalena gjorde ett lysande jobb och levererade precis enligt vår plan. Perfekt timing på alla moment och snyggt och prydligt. De jobbade med fokus och harmoni och stöttade varandra när tiden blev tight vid serveringarna och slutfinishen på skulpturerna. Nu börjar planeringen för Lyon i januari nästa år.”

Pia Cedvall är framför allt nöjd med smakerna och strukturerna på chokladdesserten.

”Tack vare att vi tidstränat så många gånger kände jag att vi hade koll på alla momenten”, säger hon.

Det kanske svåraste momentet var glassen, berättar Magdalena Larsson:

”Det gäller att beräkna tiden från det att vi tar den ur frysen, så att temperaturen ligger på max minus 12 grader och inte varmare än minus 8. Är den för kall så blommar inte smakerna ut och är den för varm så börjar den smälta.”

Senaste nytt

Fruktstund ökade elevers koncentration

Barn som fick frukt i skolan blev mer koncentrerade och engagerade – det visar Icas fruktexperiment.
icafrukt

Nytt samarbete om fossilfri mineralgödsel

Lantmännen och Arla har tecknat ett avtal om fossilfri mineralgödsel, som ska minska lantbrukets klimatavtryck.
mineralgödsel

BUBS lanseras på den amerikanska marknaden

Orkla Snacks lanserar godisvarumärket BUBS på den amerikanska marknaden under hösten 2025.
Bubs i godisskål

Ärtbaserad 2-i-1-produkt för matlagning och vispning

Sproud 2-i-1 Cooking/Whipping är en ny växtbaserad matlagnings- och vispprodukt för både söta och salta rätter.
952b2f9454e770fa_org

Läs vidare

Ridderheims byter design på hela sortimentet

Under hösten har Ridderheims inläggningar och plockbrickor fått ny design. Nu övergår även Ridderheims ölkorv till den nya designen.
ridder0

Biofach 2023: Eko-Portalen hittar de ekologiska produkterna

Vem gör vad när det kommer till ekologiska livsmedel i Sverige? Hur man tar reda på det visade Organic Sweden i den svenska paviljongen på Biofach 2023.
Kolbjörnx

Biofach 2023: Tekompaniet är mer än bara produkten

Tekompaniet fanns med i den svenska paviljongen på Biofach 2023. Tyskland är Europas största temarknad och att slå sig in där verkar inte helt enkelt.
Håkan

Plastpåseskatten försvinner vid nyår

Vid nyår försvinner skatten på plastpåsar som infördes år 2020 enligt SD.
plast-skatt-utvaldx