City Gross har startat podcasten Mitt i maten. I tio avsnitt lär programledaren Farzad Farzaneh och kocken Linn Söderström känna intressanta gäster genom deras förhållande till mat.
Varje avsnitt kretsar runt en maträtt som gästen har en speciell relation till. Linn Söderström, kock och en av programledarna för satsningen, tycker att samtal kring mat är ett perfekt sätt att lära känna människor.
”Det är lätt att prata med människor om mat. Alla har en relation till mat och deras smak säger väldigt mycket om vilka de är. Jag tycker att det är spännande att höra vad människor inte tycker om och vilken mat de undviker”, berättar Linn.
Det första av de tio avsnitten gästades av artisten och människorättsaktivisten Maxida Märak, därefter följer artisten Lilla Namo, influencern Paula Rosas och en rad andra profiler. Av de gäster som deltar i podcasten är långt ifrån alla kända för sin matlagning. Oavsett hus stor erfarenhet gästerna har av matlagning generellt så har programledaren Farzad märkt att de har bra koll på maten de själva gillar och är intresserade av.
”Vi behöver ju alla äta. Man märker på våra gäster att de ofta har bättre koll på den mat de lagar än de själva tror”, berättar Farzad.
Farzad Farzaneh kan bland annat titulera sig reklamfilmsregissör, manusförfattare, programledare och författare.
”Jag har alltid varit nyfiken på människor, har alltid frågat folk i min omgivning om saker och har alltid lagat mycket mat. Jag tyckte därför att det här var en så himla rolig idé.”
Om sin egen relation till mat berättar Farzad att han gillar utmaningen i att laga det som finns i kylen.
”Istället för att handla till en speciell rätt så gillar jag att kolla i kylskåpet och försöka laga något gott av det som finns där. Kreativiteten i det tycker jag är väldigt kul.”
Alla recept som lagas i podcasten kommer att finnas på citygross.se/mittimaten. Mitt i maten är ett samarbete mellan City Gross och produktionsbolaget Munck.