Emma Pålsson blir ny VD för Findus Sverige

PUBLICERAD: 23 oktober 2019
UPPDATERAD: 21 februari


Emma Pålsson tar över som VD för Findus Sverige vid årsskiftet. Hon har arbetat på Findus under många år, bland annat som marknadschef och försäljningsansvarig inom Retail och Foodservice.

En viktig del i Emma Pålssons ansvar blir att fortsätta utveckla Findus hållbarhetsarbete. Under året lanserades den koncerngemensamma hållbarhetsstrategin ”Vår väg mot en hållbar framtid” med riktlinjer och mål fram till år 2030. Alla grönsaker ska till exempel komma från hållbar jordbrukspraxis senast 2025 och matsvinnet i fabrik och logistikkedja ska halveras till 2030.

”Hållbarhetsfrågan är en av vår tids viktigaste frågor och som livsmedelsproducent har vi stora möjligheter att göra skillnad för både planet och människa. Jag ser mycket fram emot att tillsammans med Findus fantastiska medarbetare och i samarbete med våra kunder fortsätta driva vår resa mot en grönare framtid”, säger Emma Pålsson.

Under det senaste året har Findus Sverige inte haft någon formell VD. Rollen innehas i stället av Peter Odemark, VD för Nomad Foods Norden, tills Emma Pålsson tillträder.

Läs vidare

Mindre växthusgaser med plastförpackningar än med alternativen

En ny brittisk rapport visar att de viktigaste alternativen till plastförpackningar "släpper ut mer växthusgaser" i de flesta fall.
co2

Konsumenterna föredrar pappersbaserade förpackningar

Den senaste konsumentenkäten Trend Tracker Survey 2023 från Two Sides Europe visar att konsumenter föredrar pappersbaserade förpackningar.
låda på transportx

Biofach 2023: Eko-Portalen hittar de ekologiska produkterna

Vem gör vad när det kommer till ekologiska livsmedel i Sverige? Hur man tar reda på det visade Organic Sweden i den svenska paviljongen på Biofach 2023.
Kolbjörnx

Biofach 2023: Tekompaniet är mer än bara produkten

Tekompaniet fanns med i den svenska paviljongen på Biofach 2023. Tyskland är Europas största temarknad och att slå sig in där verkar inte helt enkelt.
Håkan

Senaste nytt

Du missar väl inte Packnorth Award 2024?

Bidragen till Packnews Award kommer nu in till Packnews i tät följd. Det är fjärde gången tävlingen arrangeras och i år är prisutdelningen tillbaka på Scanpack. Årets tävling bjuder på nyheter.
image

Vindelnrökt skinka får skyddad geografisk beteckning

Vindelnrökt skinka är ett hundraårigt hantverk som än idag röks i samma handmurade ugnar som när verksamheten startade.
Vindelnrökt skinka

MAX nära nå målet om varannan måltid utan rött kött

Under 2023 kom nästan varannan måltid på MAX Burgers restauranger från annat än rött kött.
max

Coop testar skanner som visar om avokadon är mogen

Från mitten av juli kommer åtta utvalda Stora Coop att erbjuda avokadoskanning direkt i butik.
avocado