Fazers hantverksbagerikedja Gateau planerar en kraftig expansion de närmaste tre åren. Nu öppnar en ny butik på Stockholms Centralstation.
”Butiken ligger på det som kallas Centrala Mellanplanet där alla pendeltågsresenärer passerar. Då väldigt många går förbi här räknar vi med att detta kommer att bli ett av våra största lägen vad gäller omsättning. Det är mycket lyckosamt att vi lyckats säkra denna lokal och befästa vår starka position på den viktiga centralstationen”, säger Johan Rosenblom, VD Gateau Sverige.
Butiksöppningen är en del av Gateaus tillväxtplan för att öka omsättningen med 50 procent de kommande tre åren. Framförallt är nya lägen i Stockholm och Malmö-området, där många kunder rör sig, av intresse. Arbetet med expansionen leds av Per Blomberg, som nu går in i rollen som Head of Expansion på Gateau.
”Nu ökar vi takten och under 2019 kommer vi att ha öppnat minst fem nya butiker. En Gateau-butik kan vara allt emellan 20 och 200 kvadratmeter, beroende på antal sittplatser. Man kan därmed anpassa sig efter den lokala marknadens behov”, säger Per Blomberg.
Gateau är känt för sina hantverksbakade surdegsbröd, kaffebröd, tårtor och franska bakverk. Den nya butiken på Stockholms Centralstation kommer även att erbjuda take away-produkter, som smörgåsar, yoghurt och drycker.
Med den nya butiken har Gateau 33 butiker i fem städer samt brödförsäljning till ett åttiotal livsmedelsbutiker.