Tyska Herma har utvecklat robotstyrd etikettering av pallar

PUBLICERAD: 23 april 2019
UPPDATERAD: 21 februari

Med hälp av en UR 3-samarbetsrobot från Universal Robots appliceras etiketterna på två sidor av den lastade pallen. (Bild Herma)

Tyska etikettföretaget Herma GmbH, med huvudsäte i Filderstadt, söder om Stuttgart, har utvecklat ett robotstyrt ”print-and-apply”-system för etikettering av produkter lastade på pallar.

Herma skriver i en pressrelease att etiketteringen sker med hjälp av en så kallad ”cobot” (collaborative robot) som automatiskt etiketterar fyllda pallar på en förpackningslinje. Etiketterna kan placeras på en mängd olika positioner på de lastade produkterna.

Pålitlig och korrekt märkning och etikettering är viktig när det gäller transport och logistik och det är avgörande för rätt avläsning och registrering att etiketterna är ordentligt fastsatta och rätt placerade på godset. För att undvika tidskrävande individuell märkning och optimera handhavandet har Herma utvecklat och förbättrat sitt robotstyrda print-and-apply-system för denna typ av etikettapplikationer.

”Vårt förbättrade print-and-apply-system säkerställer snabb, noggrann och flexibel etikettapplicering på två sidor av pallarna”, säger Philipp Ott, försäljningschef för etiketteringsmaskiner hos Herma GmbH.

Den samarbetsrobot, som används av Hermas print-and-apply-system är en 6-axlig UR 3-robot från Universal Robots. Etiketteringen sker sedan produkterna på de fyllda pallarna vid behov krympfilmats och sedan säkrats med horisontell och vertikal bandning.

”Vi är bara i början av en utveckling där en lättanvänd samarbetsrobot kan öka märkningsstationens effektivitet i en förpackningslinje”, säger Martin Kühl, som är chef för Hermas division Labelling Machines.

Till själva utskriften av etiketten används en högkvalitativ termotransferskrivare, som till exempel Zebra ZE500-6, som med en upplösning på 300 dpi ger maximal läsbarhet åt etiketten.

Läs vidare

Biofach 2023: Eko-Portalen hittar de ekologiska produkterna

Vem gör vad när det kommer till ekologiska livsmedel i Sverige? Hur man tar reda på det visade Organic Sweden i den svenska paviljongen på Biofach 2023.
Kolbjörnx

Biofach 2023: Tekompaniet är mer än bara produkten

Tekompaniet fanns med i den svenska paviljongen på Biofach 2023. Tyskland är Europas största temarknad och att slå sig in där verkar inte helt enkelt.
Håkan

Plastpåseskatten försvinner vid nyår

Vid nyår försvinner skatten på plastpåsar som infördes år 2020 enligt SD.
plast-skatt-utvaldx

Biofach 2023: Nordic Soda Company kompletterar med gin

The Nordic Soda Company fanns på Biofach 2023 med avsikten att öka det utländska intresset för produkterna.
Nordicx

Senaste nytt

Kale Foods lanserar Juicy Marbles i Sverige

Kale Foods är distributör för Juicy Marbles växtbaserade produkteri Sverige.
IMG-4737

Axfoundation vinner Livsmedelspriset 2023

Livsmedelspriset 2023 går till Axfoundation som arbetar för ett mer hållbart samhälle.
Axfoundation_Livsmedelspriset_LivsmedelIFokus1024x768

Ny färdplan ska förena svenska livsmedelsföretag

”Det svenska handslaget för en hållbar livsmedelskedja” är en gemensam agenda för hela livsmedelsbranschen.
wwf

Arla kampanjar för fler hemsläp

Arla lanserar kampanjen ”Hemsläp” för att få fler restauranggäster att ta med sin överblivna mat hem.
Arla_Foodiebag_Webb_1