Peter Hammarstedt blir ny VD för Carlsberg Sverige

PUBLICERAD: 3 april 2019
UPPDATERAD: 21 februari

Den 1 maj börjar Peter Hammarstedt som VD för Carlsberg Sverige.

Den 1 maj tillträder Peter Hammarstedt som VD för Carlsberg Sverige. Han kommer närmast från Carlsberg Groups export- och licensverksamhet, där han var Managing Director.

Mellan 2007 och 2011 var Peter Hammarstedt VD för Carlsberg i Kanada och ansvarade även sedan för USA. 2011 flyttade han till Export & Licence med ansvar för Östeuropa, Asien och Oceanien och 2012 tog han över hela ansvaret för verksamheten inom Carlsberg Group Export & Licence.

Efter drygt 10 år utomlands känns det fantastiskt att komma hem och bli VD för Carlsberg Sverige. Under mina år utomlands har jag följt bryggeriets utveckling. Det har varit uppmuntrande att se framstegen inom bland annat ett tydligt varumärkesbyggande och framgångarna inom craft, ekologisk och alkoholfri öl. Jag hoppas kunna bidra med min erfarenhet inom bryggeriverksamheter från flera olika marknader och funktioner, och jag ser verkligen fram emot att träffa teamet och alla Carlsbergare, säger Peter Hammarstedt.

Peter Hammarstedt kommer att vara placerad i Stockholm och rapportera till Jacek Pastuszka, Executive Vice President Western Europe. Samtidigt som Peter börjar den 1 maj tar Carlsberg Sveriges nuvarande VD, Ted Akiskalos, rollen som vd för Carlsberg Malaysia.

Läs vidare

Biofach 2023: Eko-Portalen hittar de ekologiska produkterna

Vem gör vad när det kommer till ekologiska livsmedel i Sverige? Hur man tar reda på det visade Organic Sweden i den svenska paviljongen på Biofach 2023.
Kolbjörnx

Biofach 2023: Tekompaniet är mer än bara produkten

Tekompaniet fanns med i den svenska paviljongen på Biofach 2023. Tyskland är Europas största temarknad och att slå sig in där verkar inte helt enkelt.
Håkan

Plastpåseskatten försvinner vid nyår

Vid nyår försvinner skatten på plastpåsar som infördes år 2020 enligt SD.
plast-skatt-utvaldx

Biofach 2023: Nordic Soda Company kompletterar med gin

The Nordic Soda Company fanns på Biofach 2023 med avsikten att öka det utländska intresset för produkterna.
Nordicx

Senaste nytt

Shoan Etemadi blir ny vd för Hemköpskedjan

Hemköpskedjans nuvarande vice vd och försäljningschef Shoan Etemadi har rekryterats som vd för Hemköpskedjan.
axfood

Låg kunskap om spillvärme i livsmedelsindustrin

Det finns ett stort kunskapsglapp om energieffektivisering hos hållbarhetschefer inom livsmedelsindustrin, enligt en ny rapport.
Jesper_Wiren01

Oddlygood lanserar iskaffe i två smaker

Havredrycken Oddlygood Ice Ice Coffee kommer i smakerna Original och Caramel.
IceIce

Marabous nya produktionslinje invigd

Cirka 200 miljoner kronor har investerats i den nya produktionslinjen i Upplands Väsby, som är en av de största för chokladkakor i världen.
2(1)