Urban Deli låter 50 familjer testa middagslösningar

PUBLICERAD: 13 mars 2019
UPPDATERAD: 21 februari

Urban Deli låter 50 familjer testa middagslösningar i en månads tid.

Urban Deli låter 50 familjer testa kassar med färdiga middagslösningar under en månad och berätta vad de tycker. Syftet är att ta fram rätt middagslösningar för den urbana familjen.

På bara 30 minuter fick Urban Deli in över 300 intresseanmälningar från familjer som ville testa konceptet. Testet pågår under en månad och går ut på att familjerna löpande testar middagarna och för en dialog med Urban Deli om smak, innehåll, förpackningar och distribution.

”Vi vet att våra gäster vill äta god mat med hög kvalitet, men att de har lite tid att lägga på matlagning i vardagen. Med stor variation i olika rätter och fokus på stor andel vegetariska alternativ, gör vi det nu enkelt att med ett digitalt gränssnitt förbeställa och hämta maten i butiken. Vi får också möjlighet att hålla en kontinuerlig dialog med 50 familjer som hjälper oss att utveckla erbjudandet”, säger Sibel Wolff, marknadschef Urban Deli.

Middagslösningarna består av veganska-, lakto-ovo-, fisk- och kötträtter och är till stora delar färdiglagade. Rätterna tar mellan 10 och 30 minuter att färdigställa. Vissa är helt färdiglagade och kräver bara uppvärmning, medan andra kräver stekning eller avbakning i ugn. Maten lagas från grunden av kockar i Sickla utanför Stockholm och innehåller inga tillsatser. Allt kött är av svenskt ursprung. Förpackningarna är gjorda av antingen förnyelsebar råvara eller återvunnen plast. Middagslösningarna är paketerade som kassar och kostar 89-179 kronor för två personer.

Urban Deli är en blandning av matbutik, saluhall, bar och restaurang och finns idag på Nytorget, Sveavägen, Åhlens City och Centralstationen i Stockholm samt i Sickla. Urban Deli ingår i Axfoodkoncernen och driver även cateringverksamhet samt uthyrning av konferens- och festlokaler i Stockholm.

Läs vidare

Biofach 2023: Eko-Portalen hittar de ekologiska produkterna

Vem gör vad när det kommer till ekologiska livsmedel i Sverige? Hur man tar reda på det visade Organic Sweden i den svenska paviljongen på Biofach 2023.
Kolbjörnx

Biofach 2023: Tekompaniet är mer än bara produkten

Tekompaniet fanns med i den svenska paviljongen på Biofach 2023. Tyskland är Europas största temarknad och att slå sig in där verkar inte helt enkelt.
Håkan

Plastpåseskatten försvinner vid nyår

Vid nyår försvinner skatten på plastpåsar som infördes år 2020 enligt SD.
plast-skatt-utvaldx

Biofach 2023: Nordic Soda Company kompletterar med gin

The Nordic Soda Company fanns på Biofach 2023 med avsikten att öka det utländska intresset för produkterna.
Nordicx

Senaste nytt

Kale Foods lanserar Juicy Marbles i Sverige

Kale Foods är distributör för Juicy Marbles växtbaserade produkteri Sverige.
IMG-4737

Axfoundation vinner Livsmedelspriset 2023

Livsmedelspriset 2023 går till Axfoundation som arbetar för ett mer hållbart samhälle.
Axfoundation_Livsmedelspriset_LivsmedelIFokus1024x768

Ny färdplan ska förena svenska livsmedelsföretag

”Det svenska handslaget för en hållbar livsmedelskedja” är en gemensam agenda för hela livsmedelsbranschen.
wwf

Arla kampanjar för fler hemsläp

Arla lanserar kampanjen ”Hemsläp” för att få fler restauranggäster att ta med sin överblivna mat hem.
Arla_Foodiebag_Webb_1