Digital medelhavsskola ger full koll på medelhavsmaten

PUBLICERAD: 14 januari 2019
UPPDATERAD: 21 februari


Medelhavsskolan är en digital tjänst som drivs av Accademia Di Luca, som är Zetas och Di Luca & Di Lucas matakademi. Den består mest av rörligt material, som till stor del är inspelat på plats i Italien, och fokuserar på ursprung, tillverkning och användning. 

Medelhavsskolan är till för alla som vill lära sig mer om medelhavsmaten, allt ifrån ursprung och tillverkning till praktisk användning i matlagningen. Den vänder sig till medarbetare och inköpare hos butikskedjorna men även till konsumenter, liksom till den egna personalen och säljkåren. 

Utbildningarna finns mest i form av rörligt material och tanken är de både ska vara kunskapshöjande och inspirerande. Vad är skillnaden mellan komozzarella och buffelmozzarella? Hur skiljer sig en Parmigiano Reggiano från en Grana Padana och hur avnjuter man bäst en Prociutto di Parma, är några frågor som kurserna ger svar på. Efter avslutad utbildning finns möjlighet till examination och vid godkännande erhålla diplom och en fin titel.

I filmerna medverkar Måns Falk och Johanna Westman. Måns är sedan 2012 ansvarig för Accademia Di Luca och har lång erfarenhet som bland annat kock och matskribent. Johanna Westman är en känd TV-profil och kokboksförfattare med sitt gastronomiska hjärta i Italien. Hon har också hyllats för sina inspirerande kurser och matlagningsaktiviteter, inte minst för barn.

Medelhavsskolan är gratis och omfattar följande kurser:

  • Antipasti
  • Mozzarella
  • Olivolja
  • Parmigiano Reggiano
  • Pasta
  • Prosciutto di Parma
  • Salami
  • Tomater
  • Vinäger

 

 

Läs vidare

Ridderheims byter design på hela sortimentet

Under hösten har Ridderheims inläggningar och plockbrickor fått ny design. Nu övergår även Ridderheims ölkorv till den nya designen.
ridder0

Biofach 2023: Eko-Portalen hittar de ekologiska produkterna

Vem gör vad när det kommer till ekologiska livsmedel i Sverige? Hur man tar reda på det visade Organic Sweden i den svenska paviljongen på Biofach 2023.
Kolbjörnx

Biofach 2023: Tekompaniet är mer än bara produkten

Tekompaniet fanns med i den svenska paviljongen på Biofach 2023. Tyskland är Europas största temarknad och att slå sig in där verkar inte helt enkelt.
Håkan

Plastpåseskatten försvinner vid nyår

Vid nyår försvinner skatten på plastpåsar som infördes år 2020 enligt SD.
plast-skatt-utvaldx

Senaste nytt

Arlas Keso-mejeri nu helt fossilfritt

Arla i Falkenberg har bytt naturgas mot flisbaserad fjärrvärme och anläggningen är nu helt fossilfri.
5c03efc3-64bc-4420-81ed-0c07cae30c01-w_960

Ökad försäljning av frukt och grönsaker under 2024

Försäljningen av frukt och grönsaker ökade med 4,5 procent under 2024, jämfört med året innan, visar Dagligvaruindex Frukt & Grönt.
2c0510f8-96a3-4549-9482-05415a6a1b7e-w_960

Ökat fokus på Nyckelhålsmärkta produkter

Livsmedelsverket och livsmedelsbranschen gör en gemensam satsning på att lyfta fram Nyckelhålsmärkningen under januari.
Skärmavbild 2025-01-17 kl. 11.03.18

Ny kärlekskollektion från Lakrids By Bülow

Det danska gourmetlakritsföretaget Lakrids By Bülow lanserar LOVE-kollektion med fyra av sina mest populära smaker.
eyJwYXRoIjoibGFrcmlkcy1ieS1idWVsb3dcL2ZpbGVcL21NVkJUZFJpZzFycjFLYVpmMlNULmpwZyJ9_lakrids-by-buelow_jONL2iErCw546WiEQssXZFoNENODYn7EO2fkPewE8Fc