Digital medelhavsskola ger full koll på medelhavsmaten

PUBLICERAD: 14 januari 2019
UPPDATERAD: 21 februari


Medelhavsskolan är en digital tjänst som drivs av Accademia Di Luca, som är Zetas och Di Luca & Di Lucas matakademi. Den består mest av rörligt material, som till stor del är inspelat på plats i Italien, och fokuserar på ursprung, tillverkning och användning. 

Medelhavsskolan är till för alla som vill lära sig mer om medelhavsmaten, allt ifrån ursprung och tillverkning till praktisk användning i matlagningen. Den vänder sig till medarbetare och inköpare hos butikskedjorna men även till konsumenter, liksom till den egna personalen och säljkåren. 

Utbildningarna finns mest i form av rörligt material och tanken är de både ska vara kunskapshöjande och inspirerande. Vad är skillnaden mellan komozzarella och buffelmozzarella? Hur skiljer sig en Parmigiano Reggiano från en Grana Padana och hur avnjuter man bäst en Prociutto di Parma, är några frågor som kurserna ger svar på. Efter avslutad utbildning finns möjlighet till examination och vid godkännande erhålla diplom och en fin titel.

I filmerna medverkar Måns Falk och Johanna Westman. Måns är sedan 2012 ansvarig för Accademia Di Luca och har lång erfarenhet som bland annat kock och matskribent. Johanna Westman är en känd TV-profil och kokboksförfattare med sitt gastronomiska hjärta i Italien. Hon har också hyllats för sina inspirerande kurser och matlagningsaktiviteter, inte minst för barn.

Medelhavsskolan är gratis och omfattar följande kurser:

  • Antipasti
  • Mozzarella
  • Olivolja
  • Parmigiano Reggiano
  • Pasta
  • Prosciutto di Parma
  • Salami
  • Tomater
  • Vinäger

 

 

Senaste nytt

Vegobarometern: Hybridprodukter på frammarsch

Andelen vegetarianer, veganer och flexitarianer har minskat, inte minst bland unga, samtidigt ökar intresset för hybridprodukter.
hybrid
Vegobarometern: Hybridprodukter på frammarsch

Estrella firar midsommar med snacksvisor

Estrella vill höja midsommarstämningen genom att lansera ett vishäfte med festliga snacksvisor – att sjunga till chipsskålen.
Estrella_Snacksvisor_Pressbild_1920x1080
Estrella firar midsommar med snacksvisor

Paulig investerar i hållbar saffransproduktion

Svenska BlueRedGold tar in 31 miljoner i en investeringsrunda för att utveckla ett skalbart inomhussystem för åretruntodling av saffran.
saffran2hoÌ_g fotograf Markus Engstrand
Paulig investerar i hållbar saffransproduktion

Stor kontrollinsats mot försäljning av jordgubbar

Över 35 ton jordgubbar har kontrollerats, bland annat för att säkerställa att ursprungsmärkningen stämmer och att företagen är registrerade.
gubbar
Stor kontrollinsats mot försäljning av jordgubbar

Läs vidare

Ridderheims byter design på hela sortimentet

Under hösten har Ridderheims inläggningar och plockbrickor fått ny design. Nu övergår även Ridderheims ölkorv till den nya designen.
ridder0
Ridderheims byter design på hela sortimentet

Biofach 2023: Eko-Portalen hittar de ekologiska produkterna

Vem gör vad när det kommer till ekologiska livsmedel i Sverige? Hur man tar reda på det visade Organic Sweden i den svenska paviljongen på Biofach 2023.
Kolbjörnx
Biofach 2023: Eko-Portalen hittar de ekologiska produkterna

Biofach 2023: Tekompaniet är mer än bara produkten

Tekompaniet fanns med i den svenska paviljongen på Biofach 2023. Tyskland är Europas största temarknad och att slå sig in där verkar inte helt enkelt.
Håkan
Biofach 2023: Tekompaniet är mer än bara produkten

Plastpåseskatten försvinner vid nyår

Vid nyår försvinner skatten på plastpåsar som infördes år 2020 enligt SD.
plast-skatt-utvaldx
Plastpåseskatten försvinner vid nyår