Livsmedelsföretagen har fått en ny förhandlingschef

PUBLICERAD: 10 januari 2019
UPPDATERAD: 21 februari


Henrik van Rijswijk är ny förhandlingschef för Livsmedelsföretagen sedan årsskiftet. Han har arbetat som arbetsrättsjurist och förhandlare inom organisation sedan 2007 och efterträder Anders Canemyr, som lämnar organisationen.

Som förhandlingschef ansvarar Henrik van Rijswijk för avdelningen Arbetsgivarservcie, som bland annat arbetar med juridisk rådgivning och frågor rörande arbetsrätt, förhandlingar, processer i domstol, kollektivavtal, arbetsmiljö och utbildning.

”I sökandet efter en ny förhandlingschef har det varit angeläget för mig att hitta en kandidat som har fullt fokus på att Livsmedelsföretagen ska erbjuda en arbetsrättslig rådgivning av högsta klass och som behärskar att arbeta såväl strategiskt som taktiskt gentemot våra fackliga motparter, inte minst Livsmedelsarbetareförbundet. Det har också varit av största vikt att vi får en förhandlingschef på plats som med full kraft och med kort startsträcka kan driva Livsmedelsföretagens frågeställningar inför och under den kommande avtalsrörelsen 2020. Allt detta och mycket mer får vi i Henrik, vars unika kompetens och erfarenhet är en enorm tillgång både för våra medlemsföretag och för oss på kansliet”, säger Björn Hellman, VD på Livsmedelsföretagen.

Henrik van Rijswijk är jurist och har tidigare bland annat drivit egen praktik samt varit verksam som arbetsrättsjurist inom Svenskt Näringsliv i över 15 år. 

”Vi närmar oss en ny avtalsrörelse i Sverige efter den nuvarande treåriga avtalsperioden. Detta kommer att ställa stora krav på oss alla som arbetar på förhandlingsavdelningen och förberedelserna har redan påbörjats. Vi kommer givetvis att göra vårt yttersta för att livsmedelsbranschen ska få så bra och företagarvänliga kollektivavtal som möjligt och jag kommer att ha en tät dialog med våra medlemmar. Det är oerhört viktigt för oss på Livsmedelsföretagen att vi kan leverera bästa möjliga medlemsnytta och ha en hög tillgänglighet, och jag arbetar just nu med att fylla på vår förhandlingsavdelning med några av Sveriges främsta och skickligaste förhandlare och arbetsrättsjurister”, säger Henrik van Rijswijk. 

 

 

Senaste nytt

”Smakresan” ska få skolelever att våga testa nya smaker

Compass Groups skolprojekt Smakresan den 16 maj ska få elever att utforska nya smaker och förbättra sina kostvanor.
Nudelwok_Smakresan

Betala med ett skämt på Max

I en kampanj för de nya dryckerna Fun Drinks introducerar Max Burgers en ny betalmetod – skämtet.
max

Alkoholfria cocktails en växande trend

ISH lanserar alkoholfri Mojito och Spritz på burk, som finns att köpa både i dagligvaruhandeln och på Systembolaget.
CZ7A0948[1]

Fördubblade investeringar i alternativa proteiner

Under 2024 ökade investeringarna i alternativa proteiner med mer än 120 procent, enligt en ny analys från Good Food Institute Europe.
IsmaelB_GFI Europe

Läs vidare

Ridderheims byter design på hela sortimentet

Under hösten har Ridderheims inläggningar och plockbrickor fått ny design. Nu övergår även Ridderheims ölkorv till den nya designen.
ridder0

Biofach 2023: Eko-Portalen hittar de ekologiska produkterna

Vem gör vad när det kommer till ekologiska livsmedel i Sverige? Hur man tar reda på det visade Organic Sweden i den svenska paviljongen på Biofach 2023.
Kolbjörnx

Biofach 2023: Tekompaniet är mer än bara produkten

Tekompaniet fanns med i den svenska paviljongen på Biofach 2023. Tyskland är Europas största temarknad och att slå sig in där verkar inte helt enkelt.
Håkan

Plastpåseskatten försvinner vid nyår

Vid nyår försvinner skatten på plastpåsar som infördes år 2020 enligt SD.
plast-skatt-utvaldx