By Leos barnmatspuréer vinner Matverk Stockholm

PUBLICERAD: 27 november 2018
UPPDATERAD: 21 februari


By Leo, som producerar frysta barnmatspuréer i kubform av 100 procent svenska ekologiska rotfrukter och grönsaker, tog hem första pris i Matverk Stockholm.

Den 27 november avgjordes finalen i Matverk Stockholm under ett heldagsevent arrangerat av projektet MatLust och Länsstyrelsen i Stockholms län. Första pris gick till By Leo, som producerar puréer till barn av ekologiska rotfrukter och grönsaker från Rosenhill på Ekerö. Råvarorna ångas, mixas till släta puréer och fryses i kuber på 25 gram för att behålla näring och få lång hållbarhet. 

Juryns motivering: 
För en produkt med hög innovationshöjd till både format och förpackning. Smakar som det ska, konsistensen är väldigt bra och produkten är tekniskt välgjord. De rena smakerna är klockrena med tanke på målgruppen.”

Andra pris gick till Maria Mörner, Herrviks gård, för en gelé av vindruvor och honung från den egna gården. 

Juryns motivering: 
En produkt med en komplex smakpalett som bjuder på stora smakupplevelser. En användbar produkt för restaurang och storkök som dessutom har en stark regional koppling och producerat på ett hållbart sätt.” 

Hempsters shake av hampafrö, ”Raw vegan shake”, från tog hem tredje pris. 

Juryns motivering: 
Det här är jättegott! En nötig och välbalanserad smak samt sammetslen konsistens som fungerar lika bra till tonåringen som till gymkillen efter träningspasset.”

Bakom Matverk Stockholm står näringslivsprojektet MatLust, vars syfte är att bidra till en lönsam och hållbar livsmedelsnäring i Stockholmsregionen samt Länsstyrelsen i Stockholms län.

Priserna delades ut av Boel Godner, kommunstyrelsens ordförande i Södertälje, Sven-Erik Österberg, landshövding i Stockholms län samt juryordförandena Carola Magnusson och Johannes Cullberg.

Mer information om Matverk finns HÄR

 

 

Läs vidare

Ridderheims byter design på hela sortimentet

Under hösten har Ridderheims inläggningar och plockbrickor fått ny design. Nu övergår även Ridderheims ölkorv till den nya designen.
ridder0

Biofach 2023: Eko-Portalen hittar de ekologiska produkterna

Vem gör vad när det kommer till ekologiska livsmedel i Sverige? Hur man tar reda på det visade Organic Sweden i den svenska paviljongen på Biofach 2023.
Kolbjörnx

Biofach 2023: Tekompaniet är mer än bara produkten

Tekompaniet fanns med i den svenska paviljongen på Biofach 2023. Tyskland är Europas största temarknad och att slå sig in där verkar inte helt enkelt.
Håkan

Plastpåseskatten försvinner vid nyår

Vid nyår försvinner skatten på plastpåsar som infördes år 2020 enligt SD.
plast-skatt-utvaldx

Senaste nytt

Livsmedelskonsumtionen: Mindre mjölk och mer kyckling

Svenskarnas mjölkkonsumtion har mer än halverats sedan 1980. Samtidigt har konsumtionen av fjäderfäkött mer än fyrdubblats
julrecept 3

Fler svenskar vill äta nyttigt på restaurang

Fler svenskar efterfrågar nyttigare restaurangmat men att få är beredda att betala för merkostnaden. Det visar rapporten FOOD-Barometer.
iStock-875478012

Husmanskosten får sin egen dag

Den 26 februari har utsetts till Husmanskostens dag. Initiativtagare är Pontus Frithiof, tillsammans med White Guide och Gastronomiska Akademin
husmans

Svenskarnas intresse för bakning ökar

94 procent av svenskarna bakar minst en gång per år och 67 procent varje månad. Det visar Dr. Oetkers senaste Bakrapport.
dr oetker