Arla skär ner på 140 tjänster inom Calcium-programmet

PUBLICERAD: 31 oktober 2018
UPPDATERAD: 21 februari


Arla presenterar ytterligare förändringar som en del av förändringsprogrammet Calcium. 140 tjänster blir övertaliga, de flesta i Århus. I Sverige berörs 12 tjänster.

Tidigare i år presenterade Arla det treåriga förändringsprogrammet Calcium, som ska resultera i besparingar på över 400 miljoner euro till slutet av 2020 och göra kooperativet starkare och mer konkurrenskraftigt. Resultatet från augusti visar att programmet levererar tidigare än planerat och att det ekonomiska bidraget för i år blir långt över de 50 miljoner euro som Arla har räknat med. 

Nu presenterar Arla ytterligare förändringar, som bland annat berör Marketing, Supply Chain/Logistics, Finance International och HR, vilket innebär att 140 tjänster blir övertaliga. Det är i huvudsak Arlas huvudkontor i Århus, Danmark, som påverkas, men även ett fåtal tjänster på andra platser i Europa och Nordamerika. I Sverige påverkas 12 tjänster, varav flertalet är vakanser som inte har tillsatts på grund av Calcium-programmet.  

De flesta förändringarna påverkar marknadsorganisationen, eftersom Arla siktar på att förenkla den kommersiella matrisen och stärka positionen genom snabbare lanseringar på marknaden. Enligt Arlas koncernchef Peder Tuborgh kommer en enklare och starkare marknadsföringsmodell göra att Arla snabbare kan möta lokala behov, både på de europeiska kärnmarknaderna och nyare marknader i Asien och Afrika. 

Carina Malm

 

 

Läs vidare

Biofach 2023: Eko-Portalen hittar de ekologiska produkterna

Vem gör vad när det kommer till ekologiska livsmedel i Sverige? Hur man tar reda på det visade Organic Sweden i den svenska paviljongen på Biofach 2023.
Kolbjörnx

Biofach 2023: Tekompaniet är mer än bara produkten

Tekompaniet fanns med i den svenska paviljongen på Biofach 2023. Tyskland är Europas största temarknad och att slå sig in där verkar inte helt enkelt.
Håkan

Plastpåseskatten försvinner vid nyår

Vid nyår försvinner skatten på plastpåsar som infördes år 2020 enligt SD.
plast-skatt-utvaldx

Biofach 2023: Nordic Soda Company kompletterar med gin

The Nordic Soda Company fanns på Biofach 2023 med avsikten att öka det utländska intresset för produkterna.
Nordicx

Senaste nytt

Du missar väl inte Packnorth Award 2024?

Bidragen till Packnews Award kommer nu in till Packnews i tät följd. Det är fjärde gången tävlingen arrangeras och i år är prisutdelningen tillbaka på Scanpack. Årets tävling bjuder på nyheter.
image

Vindelnrökt skinka får skyddad geografisk beteckning

Vindelnrökt skinka är ett hundraårigt hantverk som än idag röks i samma handmurade ugnar som när verksamheten startade.
Vindelnrökt skinka

MAX nära nå målet om varannan måltid utan rött kött

Under 2023 kom nästan varannan måltid på MAX Burgers restauranger från annat än rött kött.
max

Coop testar skanner som visar om avokadon är mogen

Från mitten av juli kommer åtta utvalda Stora Coop att erbjuda avokadoskanning direkt i butik.
avocado