Ny app ska hjälpa ICA-kunder att få koll på vardagsekonomin

PUBLICERAD: 23 oktober 2018
UPPDATERAD: 21 februari


Nu lanseras appen ”ICA Spara”, som gör att alla, som har ett ICA-kort, kan få en överblick över hela sin vardagsekonomi på ett ställe. Kunderna kan se alla sina matinköp, räkningar, abonnemang och avtal. Dessutom är appen kopplad till tjänsten ”Mitt Klimatmål”, där man kan följa sin klimatpåverkan.

”Många upplever att det är krångligt och svårt att få en bra sammanställning över sin ekonomi, när man har flera olika konton och kreditkort kopplade till flera olika banker. ICA Spara samlar all information om vardagsekonomin på ett ställe oavsett hur många banker användaren har. Dessutom kommer vi ge tips och förslag, som hjälper användaren att spara tid, pengar och miljö”, säger Peter Sjödahl, ansvarig på ICA Spara. 

”Att ha koll på sina matinköp är en viktig del i vardagsekonomin. Appen visar till exempel köp i matbutik, restaurang och take-away och genom det kan användaren se vad pengarna går till. Utgifterna för mat är något man kan påverka, till skillnad från till exempelvis fasta kostnader som hyran. Vi vill hjälpa användarna att fatta smarta beslut, varje dag.”

Appen är även kopplad till tjänsten ”Mitt Klimatmål” som visar på kundens individuella klimatpåverkan av matinköp på ICA varje månad. ICA Spara finns på App Store och Google Play från och med vecka 42. Tjänsten kommer att vidareutvecklas tillsammans med användarna.  

Carina Malm

 

 

Läs vidare

Biofach 2023: Eko-Portalen hittar de ekologiska produkterna

Vem gör vad när det kommer till ekologiska livsmedel i Sverige? Hur man tar reda på det visade Organic Sweden i den svenska paviljongen på Biofach 2023.
Kolbjörnx

Biofach 2023: Tekompaniet är mer än bara produkten

Tekompaniet fanns med i den svenska paviljongen på Biofach 2023. Tyskland är Europas största temarknad och att slå sig in där verkar inte helt enkelt.
Håkan

Plastpåseskatten försvinner vid nyår

Vid nyår försvinner skatten på plastpåsar som infördes år 2020 enligt SD.
plast-skatt-utvaldx

Biofach 2023: Nordic Soda Company kompletterar med gin

The Nordic Soda Company fanns på Biofach 2023 med avsikten att öka det utländska intresset för produkterna.
Nordicx

Senaste nytt

Du missar väl inte Packnorth Award 2024?

Bidragen till Packnews Award kommer nu in till Packnews i tät följd. Det är fjärde gången tävlingen arrangeras och i år är prisutdelningen tillbaka på Scanpack. Årets tävling bjuder på nyheter.
image

Vindelnrökt skinka får skyddad geografisk beteckning

Vindelnrökt skinka är ett hundraårigt hantverk som än idag röks i samma handmurade ugnar som när verksamheten startade.
Vindelnrökt skinka

MAX nära nå målet om varannan måltid utan rött kött

Under 2023 kom nästan varannan måltid på MAX Burgers restauranger från annat än rött kött.
max

Coop testar skanner som visar om avokadon är mogen

Från mitten av juli kommer åtta utvalda Stora Coop att erbjuda avokadoskanning direkt i butik.
avocado