2015 invigde Norrmejerier en toppmodern förädlingsanläggning för att bita och riva ost vid Umeå mejeri, men under ett par år har skivningen av osten gjorts externt. Nu har företaget investerat i en egen skivningsutrustning efter att ha testat marknaden.
”Som en mindre mejeriförening har det varit nödvändigt att testa marknaden i försiktig skala. Under den här tiden har vi sett hur efterfrågan på skivad ost växer, vilket har motiverat en investering i egen utrustning”, säger Jörgen Öberg, affärschef Ost, Norrmejerier.
Förpackningen för skivad ost är förslutningsbar och minskar också risken för svinn i mindre hushåll.
”Det här ger oss helt nya möjligheter att utveckla erbjudandet i den norrländska osthyllan. Vi har flera idéer som på sikt blir spännande nyheter för norrlänningarna att ta del av. Men det är inget vi avslöjar just nu och vi får ta lite i taget”, säger Victoria Johansson, marknadschef, Ost.
Carina Malm