Meriterade kockar ska utse vinnaren i Årets Kock 2018

PUBLICERAD: 11 september 2018
UPPDATERAD: 21 februari


Finalisterna i Årets Kock 2018 har en kunnig och erfaren jury att övertyga med kockprofiler som Daniel Berlin, Frida Ronge, Paul Svensson, Malin Söderström och Tommy Myllymäki. För sjätte året i rad medverkar även Prins Carl Philip, beskyddare av Årets Kock, under finalens andra dag.

Tävlingsmomenten är till stor del hemliga för de tävlande. Därför kommer även juryn för respektive tävlingsmoment att avslöjas först när tävlingen startar och två jurymedlemmar är bortplockade ur listan nedan för att inte avslöja något i förhand. 

Juryns ordförande är Stefan Karlsson. Juryn bedömer matlagningsmomenten utifrån smak och presentation. Det finns även en metodjury som tittar på de tävlandes mise en place, hygien och handlag i tävlingsköken.

Jury Årets Kock 2018:
Adam Dahlberg, Adam & Albin 
Alexander Sjögren, Mutantur 
Daniel Berlin, Daniel Berlin Krog 
Daniel Höglander, Aloë 
Filip Fastén, Årets Kock 2014, Agrikultur 
Frida Ronge, TAK 
Henrik Norström, Lux restauranger 
H.K.H. Prins Carl Philip 
Håkan Thörnström, Thörnströms kök 
Jacob Holmström, Gastrologik 
Jonas Dahlbom, Årets Kock 1996, Parks and Resorts Furuviks Havskrog 
Jonas Siljehammar, VD Visita 
Magnus Ek, Oaxen 
Malin Söderström, Restaurangen Moderna Museet och The Fishery 
Mathias Dahlgren, Matbaren och Rutabaga 
Niklas Ekstedt, Ekstedts 
Patrik Hansson, vd Arla Sverige 
Paul Svensson, Fotografiska och ReTaste 
Sayan Isaksson, NŪ 
Stefan Karlsson, Årets Kock 1995, SK Mat & Människor och Götaplatsgruppen 
Stefano Catenacci, Hovtraktör, Operakällaren 
Tom Sjöstedt, Årets Kock 2008, Lilla Ego 
Tommy Myllymäki, Årets Kock 2007, Svenska Brasserier och Julita Wärdshus 
Ulrika Brydling, Brydlings 
Viktor Westerlind, Årets Kock 2009, Frantzén

Carina Malm

 

 

Senaste nytt

Smaktrender: Asiatiskt i köket, pistageboom och sursött

Citron, hallon och nötigt – Smakrapporten 2025 avslöjar tydliga skiften i svenskarnas smakpreferenser.
Pressbild_citron
Smaktrender: Asiatiskt i köket, pistageboom och sursött

Garants mejeriförpackningar sprider kunskap om dyslexi

Axfood har inlett ett samarbete med Dyslexiförbundet för att öka kunskapen om läs- och skrivsvårigheter.
dyslexi
Garants mejeriförpackningar sprider kunskap om dyslexi

CandyKings sommarnyheter nu i lösgodishyllan

CandyKing presenterar sju nya lösgodisbitar i årets sommarsortiment.
e2d0d3ef-b49c-48cd-8200-8ab0df21ae52-w_960
CandyKings sommarnyheter nu i lösgodishyllan

Ett misstag som man inte lade på locket om

Orkla Foods passade på att haka på de finska tongångarna i samband med gruppen KAJs deltagande på Eurovision Song Contest. Eller egentligen passade man inte på, det handlar om ett misstag som man valde att inte lägga locket på om.
orkla
Ett misstag som man inte lade på locket om

Läs vidare

Ridderheims byter design på hela sortimentet

Under hösten har Ridderheims inläggningar och plockbrickor fått ny design. Nu övergår även Ridderheims ölkorv till den nya designen.
ridder0
Ridderheims byter design på hela sortimentet

Biofach 2023: Eko-Portalen hittar de ekologiska produkterna

Vem gör vad när det kommer till ekologiska livsmedel i Sverige? Hur man tar reda på det visade Organic Sweden i den svenska paviljongen på Biofach 2023.
Kolbjörnx
Biofach 2023: Eko-Portalen hittar de ekologiska produkterna

Biofach 2023: Tekompaniet är mer än bara produkten

Tekompaniet fanns med i den svenska paviljongen på Biofach 2023. Tyskland är Europas största temarknad och att slå sig in där verkar inte helt enkelt.
Håkan
Biofach 2023: Tekompaniet är mer än bara produkten

Plastpåseskatten försvinner vid nyår

Vid nyår försvinner skatten på plastpåsar som infördes år 2020 enligt SD.
plast-skatt-utvaldx
Plastpåseskatten försvinner vid nyår