Finalisterna i Årets Kock 2018 har en kunnig och erfaren jury att övertyga med kockprofiler som Daniel Berlin, Frida Ronge, Paul Svensson, Malin Söderström och Tommy Myllymäki. För sjätte året i rad medverkar även Prins Carl Philip, beskyddare av Årets Kock, under finalens andra dag.
Tävlingsmomenten är till stor del hemliga för de tävlande. Därför kommer även juryn för respektive tävlingsmoment att avslöjas först när tävlingen startar och två jurymedlemmar är bortplockade ur listan nedan för att inte avslöja något i förhand.
Juryns ordförande är Stefan Karlsson. Juryn bedömer matlagningsmomenten utifrån smak och presentation. Det finns även en metodjury som tittar på de tävlandes mise en place, hygien och handlag i tävlingsköken.
Jury Årets Kock 2018:
Adam Dahlberg, Adam & Albin
Alexander Sjögren, Mutantur
Daniel Berlin, Daniel Berlin Krog
Daniel Höglander, Aloë
Filip Fastén, Årets Kock 2014, Agrikultur
Frida Ronge, TAK
Henrik Norström, Lux restauranger
H.K.H. Prins Carl Philip
Håkan Thörnström, Thörnströms kök
Jacob Holmström, Gastrologik
Jonas Dahlbom, Årets Kock 1996, Parks and Resorts Furuviks Havskrog
Jonas Siljehammar, VD Visita
Magnus Ek, Oaxen
Malin Söderström, Restaurangen Moderna Museet och The Fishery
Mathias Dahlgren, Matbaren och Rutabaga
Niklas Ekstedt, Ekstedts
Patrik Hansson, vd Arla Sverige
Paul Svensson, Fotografiska och ReTaste
Sayan Isaksson, NŪ
Stefan Karlsson, Årets Kock 1995, SK Mat & Människor och Götaplatsgruppen
Stefano Catenacci, Hovtraktör, Operakällaren
Tom Sjöstedt, Årets Kock 2008, Lilla Ego
Tommy Myllymäki, Årets Kock 2007, Svenska Brasserier och Julita Wärdshus
Ulrika Brydling, Brydlings
Viktor Westerlind, Årets Kock 2009, Frantzén
Carina Malm