Arla investerar 36,3 miljoner euro i ett nytt innovationscenter för forskning om mjölk och vassle. Anläggningen blir en del av Arla Foods Ingredients.
”Världens befolkning växer i antal och därmed ökar behovet av hälsosam och hållbar mat. Arla vill vara en del av lösningen. Vi vet att mejeriprodukter kan spela en viktig roll för att säkra en hälsosam och balanserad kost för människor runt om på vår planet. Med detta innovationscenter så ska vi med forskning och teknisk utveckling använda den fulla potentialen av mjölken”, säger Arlas koncernchef Peder Tuborgh.
Investeringen i det nya innovationscentret, som ska invigas under 2021, godkändes nyligen av Arlas styrelse som en del i Arlas innovationsstrategi. Anläggningen blir en del av Arla Foods Ingredients (AFI).
“Våra kunder letar hela tiden efter nya lösningar som passar till konsumenternas efterfrågan. Vårt fokus är att utforska alla delar av mjölken och vassle. Tillsammans med våra kunder så kommer vi kunna utveckla fler spännande produkter som möter deras behov när det gäller näring till barn, idrottare, patienter och konsumenter”, säger Henrik Andersen, ansvarig för Arla Foods Ingredients.
Bygget av det nya innovationscentret ska starta under hösten 2019 och vara klart under 2021. Ytan är 9.000 kvadratmeter med arbetsplatser, laboratorier och en försöksanläggning. Upp till 90 personer kommer att anställas.
Carina Malm