
DUG Foodtech lanserar världens första osötade potatisdryck för kaffe. DUG Unsweetened Barista tillverkas med företagets patenterade teknik – att utan restprodukter producera en dryck med potatis som bas.
Nästan alla växtbaserade barista-alternativ på marknaden innehåller socker, vilket gör DUG Unsweetened Barista till världens första osötade baristadryck av potatis. Produkten lanseras nu i hela Europa, där Sverige och Tyskland är fokusmarknader med 3000 butiker.
Svensk innovationskraft
– Det här är svensk innovationskraft. Potatisen är genialisk. Den ger en krämig dryck med neutral men fyllig smak som passar perfekt i både kaffe, matlagning, smoothies och kyld i ett glas precis som den är. Med DUG Unsweetened Barista erbjuder vi ett alternativ utan socker och med lägre klimatpåverkan, utan att kompromissa med smak eller kvalitet. Och ja, potatis går utmärkt att skumma, säger säger Helene Nielsen, vd på DUG Foodtech.
DUG Unsweetened Barista har en fyllig och neutral smak med skummig textur. Den är fri från gluten, laktos, soja och nötter och har inget tillsatt socker. Drycken uppges ha 67 procent lägre klimatpåverkan än komjölk, enligt Carbon Cloud AB.