
Lantmännen utökar sin ägarandel i livsmedelsföretaget Simsufoods till drygt 50 procent. Simsufoods fokus är att förenkla värdekedjan från svenska jordbruksråvaror till färdiga maträtter.
Simsufoods, som grundades 2019, producerar torra vegetabiliska produkter som blandas med vatten, olja och i vissa fall kryddor för tillagning av biffar, strimlor, grytor, gratänger och falafel.
– Jag är glad över att Lantmännen utökar sitt ägande och engagemang. Tillsammans tar vi nu ett ännu större ansvar från jord till bord för att bygga en starkare försörjningstrygghet från Sverige, samtidigt som vi hjälper våra kunder att hålla nere sin klimatpåverkan och kostnadsbild, säger Andreas Gundberg, vd på Simsufoods.
I linje med befintliga satsningar
Simsufood riktar sig idag främst till storkök och offentlig sektor. Produkterna har lång hållbarhet och är dessutom utrymmeseffektiva.
– Vi är väldigt positiva till att få ett utökat ägande i Simsufoods, det går i linje med Lantmännens befintliga satsningar på växtbaserade ingredienser och att stärka Sveriges livsmedelsförsörjning. Tillväxten på torra vegetabiliska produkter fortsätter att vara stark, både i Sverige och övriga Europa, och vi ser möjlighet att tillsammans växa och bredda affären under de kommande åren, framför allt inom områden som beredskap, nödransonering och hjälpsändningar av mat, säger Lars-Gunnar Edh, Executive Vice President Lantmännen Energy Sector
SimSuFoodS har sitt säte, produktionsanläggning och applikationslabb på Lantmännen Biorefineries anläggning i Kimstad utanför Norrköping.