
Granarolo Nordic stärker sin portfölj med den italienska tomatspecialisten Cirio, som har konserverat tomater sedan mitten av 1800-talet. Sortimentet omfattar 11 tomatprodukter.
Cirio är ett kooperativ med över 14 500 italienska tomatodlare som har levererat konserverade tomater sedan 1856.
– Cirio är originalet av konserverade tomater. 100 procent italienska, solmogna tomater som skördas och konserveras inom 24 timmar, på så sätt bibehålls maximalt med smak och näring. De har en hög kvalitet som vi tror att svenska konsumenter verkligen kommer att uppskatta, då intresset för det italienska köket är stort och man ofta använder tomatprodukter i sin matlagning. Vår ambition är att fortsätta introducera den äkta italienska matupplevelsen i Sverige med handplockade varumärken som används av italienare själva, säger Luca Tonin, vd på Granarolo Nordic.
11 produkter från Cirio lanseras i svenska butiker:
– Krossade tomater, ”Polpa/Fine/Finissima” (krossade, finkrossade och extra finkrossade), i flera storlekar och förpackningar.
– Passerade tomater, ”Passata”, tomatsås i flera storlekar och förpackningar.
– Pizzasås smaksatt med italienska örter, i två storlekar och förpackningar.
– Körsbärstomater, ”Pomodorini”, hela körsbärstomater från södra Italien med en intensiv och söt tomatsmak.
– Plommontomater,”Pelati”, hela skalade, blancherade plommontomater odlade i Puglia.