
Zeta lanserar Zeta Glutenfri, ett sortiment av glutenfria produkter som omfattar pinsa- och pizzabottnar, pasta och de italienska brödklassikerna grissini, crostini och mandelskorpor.
För att fler ska kunna njuta av mat och maträtter som traditionellt har innehåll från de fyra sädesslagen, lanserar Zeta ett nytt glutenfritt sortiment.
– Med Zeta Glutenfri skapar vi matglädje och ger möjlighet för ännu fler att njuta av god medelhavsmat. Vår glutenfria pasta, pinsa och olika bröd håller en kvalitet som jag aldrig provat tidigare. De är fullt jämförbara med de bästa konventionella produkterna och det gör det extra roligt att lansera Zeta Glutenfri till alla som av olika skäl inte vill äta gluten, säger Christian Di Luca på Di Luca & Di Luca som står bakom Zeta.
I det glutenfria sortimentet ingår:
Pasta i de tre formerna Strozzapreti, Penne Rigate och Spaghetti. De är alla bakade på majsmjöl, rismjöl och potatisstärkelse.
Pinsa- och pizzabottnar, som säljs frysta och är färdiga att toppa och grädda. Bottnarna är bakade med ris-, majs- och potatisstärkelse samt med ris- och grönsaksmjöl som bas. Dessutom ingår extra jungfruolivolja.
Tre italienska brödklassiker: crostini, grissini och cantucci. De två förstnämnda är bakade på majsmjöl, majsstärkelse och solrosolja. Till de klassiska mandelskorporna cantucci har man använt majsstärkelse, mandlar och solrosolja.