Han går från Oatly till The Green Dairy

PUBLICERAD: 25 juni 2024
UPPDATERAD: 25 juni
Johan Girdo efterträder Kenth Lindvall som vd i The Green Dairy. Foto: Pressbild

The Green Dairy Sweden Holding AB, som producerar växtbaserade mejeriprodukter till varumärkesägare och detaljhandel, har utsett Johan Girdo till ny vd efter Kenth Lindvall som går i pension.

Johan Girdo har en gedigen erfarenhet från internationella och ledande befattningar, inte minst inom livsmedelsbranschen, och har de senaste tio åren varit operativ chef för Oatlys verksamhet i Europa, Mellanöstern och Afrika.

– Vi är mycket glada att välkomna Johan ombord för att driva The Green Dairys fortsatta tillväxtresa. Hans exceptionella ledarskap och djupa expertis inom växtbaserad livsmedelsproduktion och utveckling gör honom till den idealiska kandidaten att leda bolagets nästa fas, säger Christian Ehrenborg, styrelseordförande i The Green Dairy.

The Green Dairy startade 2006 och är idag en ledande producent av växtbaserade mejeriprodukter till varumärkesägare och detaljhandel i Norden. Kundbasen har kontinuerligt vuxit i hela Europa och delar av Asien.

– Jag är mycket stolt över att axla rollen som vd för The Green Dairy och fortsätta driva hållbarhetsagendan inom växtbaserad mat. The Green Dairy har ett otroligt starkt team med djup kompetens och innovationsförmåga. Tillsammans kommer vi inte bara möjliggöra tillväxt, utan också stödja våra kunder och partners i att skapa en mer hållbar framtid. Det är det som gör detta så otroligt spännande, säger Johan Girdo.

Läs vidare

Kött på restaurang måste ursprungsmärkas

Från den 1 mars måste restauranger och storhushåll kunna informera om vilket land köttet på menyn kommer ifrån.
blir-man-sjuk-av-kott-man-holding-menu-34540009

Ostrapporten 2025: Präst är svenskarnas favoritost

Ostrapporten 2025 visar att 95 procent av alla i Sverige äter ost, framför allt till frukost, och favoriten är Prästost.
Ostrapporten_2025 kopiera

Taylors & Jones får ny ägare

Livsmedelsgruppen Evanoff Group har sålt varumärket Taylors & Jones till charkföretaget Bergslags Delikatesser i Lindesberg AB.
MA_PRM

Vinnarna på FFCR Stockholm 2025

På FFCR Stockholm 2025 utsågs de mest banbrytande lösningarna inom livsmedel, hållbarhet och teknik.
screenshot_12

Senaste nytt

Kött på restaurang måste ursprungsmärkas

Från den 1 mars måste restauranger och storhushåll kunna informera om vilket land köttet på menyn kommer ifrån.
blir-man-sjuk-av-kott-man-holding-menu-34540009

Ostrapporten 2025: Präst är svenskarnas favoritost

Ostrapporten 2025 visar att 95 procent av alla i Sverige äter ost, framför allt till frukost, och favoriten är Prästost.
Ostrapporten_2025 kopiera

Varumärket granini återlanseras på den svenska marknaden

Eckes-Granini återlanserar graninis juice- och fruktdrycker på den svenska marknaden.
Skärmavbild 2025-01-30 kl. 15.55.05

Iceland Foods återgår till plasttråg för packning av köttfärs

Vakuumpackad köttfärs spar mycket material jämfört med packning på plasttråg, men i England har flera av de stora kedjorna börjat återgå till plasttrågen. Konsumenterna uppskattade inte det vakuumpackade.
Iceland