Fem prototyper för framtidens matsystem

PUBLICERAD: 3 juni 2024
UPPDATERAD: 3 juni
Personerna bakom de fem prototyperna, från vänster: Sofia Nordén, Sverige, David Cox, Sverige, Kika Gonçalves, Tyskland, Karin Bodin, Polarbrödsgruppens koncern-vd, Francisca Siza, Portugal och Kasimir Suter Winter, USA. Foto: Johan Gunséus

Polarbröd och det globala innovationsnätverket MTF Labs visar nu upp resultaten av den första omgången av Framtidsreceptet. Över 120 lösningar på årets hållbarhetsutmaning ”En mer hållbar måltid” har skickats in från olika länder. Nu presenteras fem idéer som på olika sätt inspirerar till framtidens regenerativa matsystem.

Office Farms, A Flavourful Journey, Ocean in a Box, ReJar och The Local Food Swap – det är namnen på de fem prototyper som presenterades på Polarbröds och MTF Labs evenemang i Stockholm under torsdagen. I publiken fanns företag, investerare och organisationer med intresse för framtidens mat. På plats var även personerna bakom idéerna.

– Det är första gången vi samarbetar med innovatörer för att ta fram lösningar på framtidens matsystem. Det är så fascinerande hur olika perspektiv skapar nya idéer. Syftet med Framtidsreceptet är att vi ska låta oss inspireras och hitta sätt att jobba ihop för ett mer regenerativt matsystem, säger Karin Bodin, Polarbrödsgruppens koncern-vd.

Under våren har de utvalda idéerna utvecklats till prototyper.

– Under hela våren har vi haft ett tight samarbete med personerna bakom idéerna när vi har tagit fram dessa prototyper. De har alla visat upp ett otroligt engagemang. Och vi hoppas nu att fler ska få upp ögonen för dessa innovationer och känna sig inspirerade att ta nästa steg mot ett mer hållbart matsystem, säger Andrew Dubber, director för MTF Labs.

Läs mer om prototyperna och personerna bakom här

Läs vidare

Glass – det ultimata unnet om svenskarna får bestämma

Glass toppar listan över svenskarnas favoriter när det kommer till att unna sig.
Blåbärsglass-PM-glassrapport

Foodora och Tele2 börjar med drönarleveranser

Efter en framgångsrik testfas rullar foodora och Tele2 ut drönarleveranser i Värmdö och Gustavsberg.
1V9A7894

Coops medlemmar: Priset inte avgörande för kött

Svenskt ursprung är nästan fem gånger så viktigt som priset när det ska handlas kött, enligt Coops medlemmar.
kött

Alkoholfri öl slår nytt rekord

2024 blev ett rekordår för alkoholfri öl i Sverige – och Carlsberg Sverige stod för nära 80 procent av ökningen.
Unknown

Senaste nytt

Glass – det ultimata unnet om svenskarna får bestämma

Glass toppar listan över svenskarnas favoriter när det kommer till att unna sig.
Blåbärsglass-PM-glassrapport

CandyKing presenterar vårens nyheter

CandyKings lanserar nio nya godisbitar, tre av dem kan bara plockas hos CandyKing
Pressbild1_Liggande

Tre nya premiumjuicer från God Morgon

God Morgon lanserar tre nya premiumjuicer under konceptet ”Vår finaste pressning.
master_Juice_3

Foodora och Tele2 börjar med drönarleveranser

Efter en framgångsrik testfas rullar foodora och Tele2 ut drönarleveranser i Värmdö och Gustavsberg.
1V9A7894