Havredals växtbaserade produkter lanseras i USA

PUBLICERAD: 19 februari 2024
UPPDATERAD: 19 februari
Havredals sortiment av växtbaserade produkter omfattar burgare och färs av bondböna, ärta och havre. Foto: Pressbild

Uppsalabaserade Havredals lanseras på den amerikanska marknaden genom ett distributionsavtal med Performance Food Group i Virginia. Flera distributionsavtal är dessutom på gång på östkusten. 

Med ett distributionsavtal etablerat med Performance Food Group i Virginia och ytterligare partnerskap på väg, introducerar Havredals fyra växtbaserade köttalternativ inom restaurangsektorn längs USA:s östkust, inklusive Virginia, New York och Massachusetts.

Havredals sortiment av växtbaserade produkter omfattar burgare och färs av bondböna, ärta och havre. Produkterna, som imiterar nöt och kyckling, är veganska samt gluten- och sojafria. Enligt en livscykelanalys utförd av Klimato har Haverdals burgare 97,5 procent lägre påverkan på klimatet än en konventionell nötköttsburgare

– Vi strävar efter att göra det enkelt för alla att välja hälsosamt, smakrikt och smart. Om vi alla reducerar vår köttkonsumtion kan vi göra en stor positiv skillnad för vår planet. Vårt uppdrag handlar om att leverera lösningar som gynnar vår hälsa, miljö och välfärden för framtida generationer, säger Katerina Cronstedt, vd för Havredals.

Havredals är ett Uppsalabaserat foodtechbolag som utvecklar och tillverkar växtbaserade livsmedel baserade på svenska och nordiska råvaror. Företaget lanserade sin första produkt, Havredryck Original, i början av 2020. Idag finns Havredals produkter över hela Sverige och på östkusten i USA. Visionen är att bekämpa klimatförändringar och hälsoproblemen i vårt moderna samhälle.

Läs vidare

Vindelnrökt skinka får skyddad geografisk beteckning

Vindelnrökt skinka är ett hundraårigt hantverk som än idag röks i samma handmurade ugnar som när verksamheten startade.
Vindelnrökt skinka

MAX nära nå målet om varannan måltid utan rött kött

Under 2023 kom nästan varannan måltid på MAX Burgers restauranger från annat än rött kött.
max

Coop testar skanner som visar om avokadon är mogen

Från mitten av juli kommer åtta utvalda Stora Coop att erbjuda avokadoskanning direkt i butik.
avocado

Framtidsgården Viken ska bana väg för framtidens jordbruk

Lantmännen ska tillsammans med Arla utveckla framtidens mjölkproduktion på Framtidsgården Viken.
kor

Senaste nytt

Du missar väl inte Packnorth Award 2024?

Bidragen till Packnews Award kommer nu in till Packnews i tät följd. Det är fjärde gången tävlingen arrangeras och i år är prisutdelningen tillbaka på Scanpack. Årets tävling bjuder på nyheter.
image

Vindelnrökt skinka får skyddad geografisk beteckning

Vindelnrökt skinka är ett hundraårigt hantverk som än idag röks i samma handmurade ugnar som när verksamheten startade.
Vindelnrökt skinka

MAX nära nå målet om varannan måltid utan rött kött

Under 2023 kom nästan varannan måltid på MAX Burgers restauranger från annat än rött kött.
max

Coop testar skanner som visar om avokadon är mogen

Från mitten av juli kommer åtta utvalda Stora Coop att erbjuda avokadoskanning direkt i butik.
avocado