
Uppsalabaserade Havredals lanseras på den amerikanska marknaden genom ett distributionsavtal med Performance Food Group i Virginia. Flera distributionsavtal är dessutom på gång på östkusten.
Med ett distributionsavtal etablerat med Performance Food Group i Virginia och ytterligare partnerskap på väg, introducerar Havredals fyra växtbaserade köttalternativ inom restaurangsektorn längs USA:s östkust, inklusive Virginia, New York och Massachusetts.
Havredals sortiment av växtbaserade produkter omfattar burgare och färs av bondböna, ärta och havre. Produkterna, som imiterar nöt och kyckling, är veganska samt gluten- och sojafria. Enligt en livscykelanalys utförd av Klimato har Haverdals burgare 97,5 procent lägre påverkan på klimatet än en konventionell nötköttsburgare
– Vi strävar efter att göra det enkelt för alla att välja hälsosamt, smakrikt och smart. Om vi alla reducerar vår köttkonsumtion kan vi göra en stor positiv skillnad för vår planet. Vårt uppdrag handlar om att leverera lösningar som gynnar vår hälsa, miljö och välfärden för framtida generationer, säger Katerina Cronstedt, vd för Havredals.
Havredals är ett Uppsalabaserat foodtechbolag som utvecklar och tillverkar växtbaserade livsmedel baserade på svenska och nordiska råvaror. Företaget lanserade sin första produkt, Havredryck Original, i början av 2020. Idag finns Havredals produkter över hela Sverige och på östkusten i USA. Visionen är att bekämpa klimatförändringar och hälsoproblemen i vårt moderna samhälle.