Klas Balkow kommer att lämna som vd för Axfood

PUBLICERAD: 7 februari 2024
UPPDATERAD: 7 februari
Axfoods vd och koncernchef Klas Balkow. Foto: Jonathan Näckstrand/Bildbyrån

Klas Balkow har kommit överens med Axfoods styrelse om att lämna rollen som vd och koncernchef för Axfood senast vid utgången av 2024. Därefter kommer han att finnas tillgänglig som strategisk rådgivare. Styrelsen inleder nu rekryteringen av en ny vd.

Klas Balkow tillträdde som vd och koncernchef för Axfood 2017.

– Efter sju fantastiska år på Axfood och totalt 17 år som börs-vd har jag bestämt mig för att avrunda min operativa karriär och få mer tid för familj och annat i livet. Jag har stort engagemang för Axfoods utveckling och det kommer jag fortsätta ha. Vi har ett spännande år framför oss, med många saker på agendan för att fortsätta stärka vårt kunderbjudande om prisvärd, bra och hållbar mat för alla, säger Klas Balkow.

Axfoods styrelseordförande Mia Brunell Livfors tackar Klas Balkow för hans arbetsinsats och vill framför allt lyfta hans förmåga att kombinera ett strategiskt och kommersiellt ledarskap med en humanistisk och empatisk framtoning.

– Det är inte dags för Klas att lämna över ledartröjan än då han kvarstår som vd under 2024, och jag är glad över att Klas även därefter kommer stå till förfogande för Axfood i en rådgivande roll, säger Mia Brunell Livfors.

Läs vidare

Guldhaven Pelagiska vinner Sjömatspriset 2025

Sjömatspriset 2025 går till Guldhaven Pelagiska, som vill sätta svensk, hållbart odlad fisk på kartan.
NSS sjömatspriset 2H4A6756-2025-01-22

Mutti bemöter Äkta vara: "Felaktigt och missvisande"

Mutti, vars pizzasås är en av finalisterna till Årets matbluff 2024, tillbakavisar juryns motivering till antipriset.
1049973

Lidl ökar andelen växtbaserat i samarbete med WWF

Lidls internationella mål är att öka andelen sålda växtbaserade livsmedel med 20 procent till 2030, jämfört med 2023.
e2983a9c-9758-42f5-94a2-8f2fa38c19eb-w_960

Godare och nyttigare tång med fermentering?

Tång som fermenteras i stället för att torkas blir både godare och nyttigare, enligt forskare vid Lunds universitet.
IMG_3210

Senaste nytt

Guldhaven Pelagiska vinner Sjömatspriset 2025

Sjömatspriset 2025 går till Guldhaven Pelagiska, som vill sätta svensk, hållbart odlad fisk på kartan.
NSS sjömatspriset 2H4A6756-2025-01-22

Mutti bemöter Äkta vara: "Felaktigt och missvisande"

Mutti, vars pizzasås är en av finalisterna till Årets matbluff 2024, tillbakavisar juryns motivering till antipriset.
1049973

Lidl ökar andelen växtbaserat i samarbete med WWF

Lidls internationella mål är att öka andelen sålda växtbaserade livsmedel med 20 procent till 2030, jämfört med 2023.
e2983a9c-9758-42f5-94a2-8f2fa38c19eb-w_960

Godare och nyttigare tång med fermentering?

Tång som fermenteras i stället för att torkas blir både godare och nyttigare, enligt forskare vid Lunds universitet.
IMG_3210