Nya YH-utbildningar inom livsmedelsförsörjning

PUBLICERAD: 19 januari 2024
UPPDATERAD: 19 januari
Produktionstekniker inriktning livsmedel är en ny YH-utbildning som startar i höst. Foto: Livsmedelsföretagen

Produktionstekniker inom livsmedel och fiskodlare inom hållbart vattenbruk är två nya YH-utbildningar som startar under hösten 2024.

Myndigheten för Yrkeshögskolan har gett Hermods i uppdrag att genomföra 27 yrkeshögskoleprogram med sammanlagt 2 820 utbildningsplatser.  Några av dem är inriktade på de utmaningar som livsmedelsförsörjningen står inför.

– Vi är väldigt glada och tacksamma för att Myndigheten för Yrkeshögskolan ser behov av kvalificerade medarbetare inom nya spännande områden, som till exempel hållbar livsmedelsförsörjning, energi och tillverkning. Det är områden som vi har identifierat som sårbara i förhållande till klimatförändringar, digitalisering och andra osäkerhetsfaktorer som påverkar utvecklingen av vårt samhälle, säger Anette Wahlgren, verksamhetschef för Hermods Yrkeshögskola.

Majoriteten av utbildningarna som startar till hösten går på distans men med några fysiska träffar på en utbildningsort per läsår.

– Den digitala utvecklingen tillsammans med vår egen mognad i att utbilda via digitala verktyg har visat sig vara en framgångsfaktor. Idag har vi, och tar emot, studerande som bor över hela landet oberoende av vilken ort som utbildningen utgår ifrån, säger Anette Wahlgren.

Läs vidare

Lantmännen först med storskalig fossilfri livsmedelsproduktion

Lantmännen blir först i världen att i år genomföra en fossilfri produktion av livsmedel i stor skala.
Drönarbild över öppna landskap

Han går från Oatly till The Green Dairy

Johan Girdo, operativ chef för Oatly i Europa, Mellanöstern och Afrika, har utsetts till ny vd i The Green Dairy.
Johan_Girdo_0001

Så ska arbetet mot livsmedelsfusk stärkas

Regeringens utredning för att stärka arbetet mot livsmedelsfusk föreslår att en "Fuskenhet" inrättas på Livsmedelsverket .
av4r5856-scaled

Konsumenterna över lag nöjda med svenska matbutiker

Svenska konsumenter är generellt ganska nöjda med sina matbutiker, trots stigande priser.
Woman checking the grocery receipt

Senaste nytt

Lantmännen först med storskalig fossilfri livsmedelsproduktion

Lantmännen blir först i världen att i år genomföra en fossilfri produktion av livsmedel i stor skala.
Drönarbild över öppna landskap

Han går från Oatly till The Green Dairy

Johan Girdo, operativ chef för Oatly i Europa, Mellanöstern och Afrika, har utsetts till ny vd i The Green Dairy.
Johan_Girdo_0001

Så ska arbetet mot livsmedelsfusk stärkas

Regeringens utredning för att stärka arbetet mot livsmedelsfusk föreslår att en "Fuskenhet" inrättas på Livsmedelsverket .
av4r5856-scaled

Konsumenterna över lag nöjda med svenska matbutiker

Svenska konsumenter är generellt ganska nöjda med sina matbutiker, trots stigande priser.
Woman checking the grocery receipt