Nya YH-utbildningar inom livsmedelsförsörjning

PUBLICERAD: 19 januari 2024
UPPDATERAD: 19 januari
Produktionstekniker inriktning livsmedel är en ny YH-utbildning som startar i höst. Foto: Livsmedelsföretagen

Produktionstekniker inom livsmedel och fiskodlare inom hållbart vattenbruk är två nya YH-utbildningar som startar under hösten 2024.

Myndigheten för Yrkeshögskolan har gett Hermods i uppdrag att genomföra 27 yrkeshögskoleprogram med sammanlagt 2 820 utbildningsplatser.  Några av dem är inriktade på de utmaningar som livsmedelsförsörjningen står inför.

– Vi är väldigt glada och tacksamma för att Myndigheten för Yrkeshögskolan ser behov av kvalificerade medarbetare inom nya spännande områden, som till exempel hållbar livsmedelsförsörjning, energi och tillverkning. Det är områden som vi har identifierat som sårbara i förhållande till klimatförändringar, digitalisering och andra osäkerhetsfaktorer som påverkar utvecklingen av vårt samhälle, säger Anette Wahlgren, verksamhetschef för Hermods Yrkeshögskola.

Majoriteten av utbildningarna som startar till hösten går på distans men med några fysiska träffar på en utbildningsort per läsår.

– Den digitala utvecklingen tillsammans med vår egen mognad i att utbilda via digitala verktyg har visat sig vara en framgångsfaktor. Idag har vi, och tar emot, studerande som bor över hela landet oberoende av vilken ort som utbildningen utgår ifrån, säger Anette Wahlgren.

Läs vidare

Arlas Keso-mejeri nu helt fossilfritt

Arla i Falkenberg har bytt naturgas mot flisbaserad fjärrvärme och anläggningen är nu helt fossilfri.
5c03efc3-64bc-4420-81ed-0c07cae30c01-w_960

Ökad försäljning av frukt och grönsaker under 2024

Försäljningen av frukt och grönsaker ökade med 4,5 procent under 2024, jämfört med året innan, visar Dagligvaruindex Frukt & Grönt.
2c0510f8-96a3-4549-9482-05415a6a1b7e-w_960

Ökat fokus på Nyckelhålsmärkta produkter

Livsmedelsverket och livsmedelsbranschen gör en gemensam satsning på att lyfta fram Nyckelhålsmärkningen under januari.
Skärmavbild 2025-01-17 kl. 11.03.18

Kampanj ska öka konsumtionen av svenska ägg

Svenska Ägg inleder en flerårig marknadssatsning. Visionen är att alla som bor i Sverige ska äta minst ett ägg om dagen – och det ska vara svenskt.
Marie L Hogstadius

Senaste nytt

Arlas Keso-mejeri nu helt fossilfritt

Arla i Falkenberg har bytt naturgas mot flisbaserad fjärrvärme och anläggningen är nu helt fossilfri.
5c03efc3-64bc-4420-81ed-0c07cae30c01-w_960

Ökad försäljning av frukt och grönsaker under 2024

Försäljningen av frukt och grönsaker ökade med 4,5 procent under 2024, jämfört med året innan, visar Dagligvaruindex Frukt & Grönt.
2c0510f8-96a3-4549-9482-05415a6a1b7e-w_960

Ökat fokus på Nyckelhålsmärkta produkter

Livsmedelsverket och livsmedelsbranschen gör en gemensam satsning på att lyfta fram Nyckelhålsmärkningen under januari.
Skärmavbild 2025-01-17 kl. 11.03.18

Ny kärlekskollektion från Lakrids By Bülow

Det danska gourmetlakritsföretaget Lakrids By Bülow lanserar LOVE-kollektion med fyra av sina mest populära smaker.
eyJwYXRoIjoibGFrcmlkcy1ieS1idWVsb3dcL2ZpbGVcL21NVkJUZFJpZzFycjFLYVpmMlNULmpwZyJ9_lakrids-by-buelow_jONL2iErCw546WiEQssXZFoNENODYn7EO2fkPewE8Fc